Συλλήψεις παράνομων μεταναστών στην Πάτρα -

Συλλήψεις παράνομων μεταναστών στην Πάτρα - Περισυλλογή ατόμων από τη θάλασσα στη Μηχανιώνα – Ανεύρεση πυρομαχικών στην Πάτρα

 

Οχτώ (08) παράνομοι μετανάστες συνελήφθησαν, απογευματινές και βραδινές ώρες χθες, στο νότιο λιμένα Πάτρας, από προσωπικό του Τμήματος Αλλοδαπών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών.

Συγκεκριμένα οι ανωτέρω, σε διενεργηθέντες ελέγχους πριν την επιβίβασή τους σε Ε/Γ-Ο/Γ πλοία με προορισμό το εξωτερικό, κατείχαν και επέδειξαν πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα, με σκοπό την παράνομη έξοδό τους από τη χώρα.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πάτρας που διενεργεί τις προανακρίσεις, κατά την αυτόφωρη διαδικασία, κατασχέθηκαν τα ανωτέρω έγγραφα.

*****

Ενημερώθηκε, μεσημβρινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Μηχανιώνας ότι τρία (03) άτομα είχαν μεταβεί για αλιεία με ερασιτεχνικό αλιευτικό σκάφος από πρωινές ώρες χθες και έκτοτε δεν μπορούσαν να επικοινωνήσουν μαζί τους.

Επίσης γνωστοποιήθηκε ότι πήγαιναν για αλιεία με το σκάφος «ΒΕΡΟΝΙΚΑ – ΟΛΥΜΠΙΑ» και χρησιμοποιούσαν για καθέλκυση – ανέλκυση του σκάφους τις γλίστρες των αλιευτικών καταφυγίων Ν. Μηχανιώνας ή του Αγγελοχωρίου .

Άμεσα στελέχη της Λιμενικής Αρχής Μηχανιώνας μετέβησαν στο αλιευτικό καταφύγιο Ν. Μηχανιώνας όπου εντόπισαν το όχημα το οποίο μετέφερε το σκάφος, ενώ οι ανωτέρω εντοπίστηκαν στη θαλάσσια περιοχή εγκαταστάσεων βιολογικού καθαρισμού Αγγελοχωρίου σε απόσταση είκοσι (20) μέτρων από την ακτή να προσπαθούν να ανασύρουν προς τη στεριά τη λέμβο, η οποία είχε ανατραπεί.

Οι ανωτέρω αφού δέχθηκαν τις πρώτες βοήθειες μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ στο Νοσοκομείο «ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟ Γ.Ν.Θ.» για λήψη περαιτέρω ιατρικής βοήθειας.

Προανάκριση διενεργείται από τη Λιμενική Αρχή Ν. Μηχανιώνας.

*****

Εντοπίστηκαν, απογευματινές ώρες χθες, από προσωπικό του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πάτρας στο κεκλιμένο καθέλκυσης σκαφών στην είσοδο του λιμένα μαρίνας Πατρών πυρομαχικά και συγκεκριμένα τρεις (03) όλμοι, πιθανόν Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου με διάμετρο σαράντα πέντε (45) χιλιοστών.

Στελέχη Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πάτρας περισυνέλεξαν τα ανωτέρω πυρομαχικά και τα μετέφεραν σε κατάλληλο χώρο αποθήκευσης ενώ ενημερώθηκε η αρμόδια υπηρεσία του Στρατού για παραλαβή και εξουδετέρωση τους.

Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πάτρας.

Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL