Εντοπισμός και σύλληψη παράνομων μεταναστών και αλλοδαπού διακινητή στην Κω

Εντοπισμός και σύλληψη παράνομων μεταναστών και αλλοδαπού διακινητή στην Κω – Συλλήψεις παράνομων μεταναστών στην Πάτρα – Διακομιδές ασθενών

 

 

Ένας (01) αλλοδαπός διακινητής και δεκατέσσερις (14) παράνομοι μετανάστες εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν, βραδινές ώρες χθες, από στελέχη του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής, στη θαλάσσια περιοχή “ΘΕΡΜΑ”ν.Κω.

Συγκεκριμένα, κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών και συντονισμένης επιχείρησης, στην οποία συμμετείχε και Κλιμάκιο Ειδικών Αποστολών Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ, πλωτό περιπολικό Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. εντόπισε στην ανωτέρω περιοχή, ταχύπλοο σκάφος, με ικανό αριθμό επιβαινόντων.

Στη θέα του πλωτού περιπολικού, ο χειριστής του σκάφους, προσπάθησε να διαφύγει της σύλληψης κάνοντας επικίνδυνους ελιγμούς, ενώ κατόπιν καταδίωξης, με χρήση ηχητικών και φωτεινών σημάτων, το εν λόγω ταχύπλοο ακινητοποιήθηκε και συνελήφθη ο 32χρονος αλλοδαπός χειριστής του.

Οι δεκατέσσερις (14) μετανάστες, οι οποίοι επέβαιναν στο σκάφος, μεταφέρθηκαν στο λιμένα Κω, όπου συνελήφθησαν από στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής, καθώς στερούνταν νόμιμων ταξιδιωτικών εγγράφων.

Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Κω, ενώ το ταχύπλοο σκάφος κατασχέθηκε.

 

*****

 

Ένας (01) παράνομος μετανάστης συνελήφθη, απογευματινές ώρες χθες, στο νότιο λιμένα Πάτρας, από προσωπικό του Τμήματος Αλλοδαπών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών.

Συγκεκριμένα ο ανωτέρω, σε διενεργηθέντα έλεγχο πριν την επιβίβασή του σε Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο με προορισμό το εξωτερικό, κατείχε και επέδειξε πλαστό ταξιδιωτικό έγγραφο, με σκοπό την παράνομη έξοδό του από τη χώρα.

Επίσης, συνελήφθη, απογευματινές ώρες χθες, στον ίδιο λιμένα, από προσωπικό του Τμήματος Αλλοδαπών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, πριν την επιβίβασή της σε Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο με προορισμό το εξωτερικό, 65χρονη αλλοδαπή, η οποία κατείχε και επέδειξε πλαστό ταξιδιωτικό έγγραφο, με σκοπό την παράνομη έξοδό της από τη χώρα, με την άμεση συνέργεια ενός 28χρονου που τη συνόδευε και θα συνταξίδευε μαζί της, ο οποίος επίσης συνελήφθη.

Τέλος, ένας 29χρονος αλλοδαπός συνελήφθη, βραδινές ώρες χθες, στον ίδιο λιμένα, από προσωπικό του Τμήματος Αλλοδαπών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, ο οποίος κατείχε και επέδειξε πλαστό ταξιδιωτικό έγγραφο, με σκοπό να μεταβεί παράνομα στο εξωτερικό.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πάτρας που διενεργεί τις προανακρίσεις, κατά την αυτόφωρη διαδικασία, κατασχέθηκαν τα ανωτέρω έγγραφα.

 

 

 

*****

 

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής

 

Ακτοφυλακής, πραγματοποιήθηκαν χθες και σήμερα, οι παρακάτω διακομιδές ασθενών, οι

 

οποίες έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης:

 

  • 66χρονου από το λιμάνι Γουβίων Κέρκυρας στο λιμάνι Ηγουμενίτσας, με πλωτό περιπολικό Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.,

  • 80χρονης από το λιμάνι της Άνδρου στο λιμάνι του Λαυρίου, με πλωτό περιπολικό Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.,

  • 14χρονης από το λιμένα Πάτμου στο λιμένα Καλύμνου, με το Ε/Γ-Τ/Ρ “ΑΝΝΑ ΜΑΡΙΑ” Ν.Κ. 202.

Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL