Ανεύρεση ναρκωτικών ουσιών στη θαλάσσια περιοχή της Ηγουμενίτσας

Ανεύρεση ναρκωτικών ουσιών στη θαλάσσια περιοχή της Ηγουμενίτσας –  Πνιγμοί στον Πλαταμώνα και τα Ν. Μουδανιά –Συνέχεια ενημέρωσης για τον εντοπισμό πτώματος γυναίκας αγνώστων λοιπών στοιχείων στο Καρλόβασι στις 28/06/2011– Τροχαίο ατύχημα με τραυματισμό στην Πρέβεζα – Θαλάσσια ρύπανση στη Λευκάδα – Ανεύρεση τμημάτων αεροσκάφους στην Καλαμάτα –Σύλληψη παράνομων μεταναστών στη Σάμο

Μεσημβρινές ώρες σήμερα, το Κεντρικό Λιμεναρχείο Κέρκυρας ενημερώθηκε από αλιέα για τον εντοπισμό ταξιδιωτικών σάκων στη θαλάσσια περιοχή 2,3 ν.μ. ΒΔ της νήσου ΠΡΑΣΟΥΔΙΟΥ και 1,3ν.μ. ΒΔ από τις παλιές εκβολές του ΚΑΛΑΜΑ.

Άμεσα απέπλευσαν για την περιοχή δύο πλωτά περιπολικά ΛΣ – ΕΛΑΚΤ των Λιμενικών Αρχών Κέρκυρας και Ηγουμενίτσας, τα οποία εντόπισαν συνολικά τέσσερις (04) μεγάλους μαύρους ταξιδιωτικούς σάκους, που περιείχαν 133 δεμάτια με ναρκωτικές ουσίες (πιθανόν ακατέργαστης ινδικής κάνναβης), τα οποία περισυνελέγησαν από το ένα πλωτό περιπολικό και μεταφέρθηκαν στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας.

Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας.

=============================

Χωρίς τις αισθήσεις του ανασύρθηκε, πρωινές ώρες σήμερα από τη θαλάσσια περιοχή Πόρων Νομού Πιερίας, άνδρας αγνώστων λοιπών στοιχείων.

Ο ανωτέρω διεκομίσθη με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Κέντρο Υγείας Λιτοχώρου, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του, ενώ στη συνέχεια η σορός του μεταφέρθηκε στο Γενικό Νομαρχιακό Νοσοκομείο Κατερίνης για νεκροψία-νεκροτομή από την Ιατροδικαστική Υπηρεσία.

Προανάκριση διενεργείται από το Λιμενικό Σταθμό Πλαταμώνα.

=============================

Χωρίς τις αισθήσεις του ανασύρθηκε, μεσημβρινές ώρες σήμερα από τη θαλάσσια περιοχή Ν. Πλαγιών Χαλκιδικής, 56χρονος.

Ο ανωτέρω διεκομίσθη με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Κέντρο Υγείας Ν. Μουδανιών, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Η σορός του πρόκειται να μεταφερθεί στο Νεκροτομείο Θεσσαλονίκης για νεκροψία-νεκροτομή.

Προανάκριση διενεργείται από το Υπολιμεναρχείο Ν. Μουδανιών.  

=============================

Συνέχεια ενημέρωσης:

Αναγνωρίστηκε, από συγγενικό της πρόσωπο, το πτώμα γυναίκας, αγνώστων λοιπών στοιχείων, το οποίο είχε ανασυρθεί από τη θαλάσσια περιοχή «ΛΕΠΡΟΚΟΜΙΟΥ» Σάμου στις 28/06/2011.

Πρόκειται για 47χρονη αλλοδαπή.

=============================

Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε πρωινές ώρες σήμερα στη χερσαία ζώνη του λιμένα της Πρέβεζας, στην οδό ΣΠΗΛΙΑΔΟΥ, όταν Ι.Χ.Ε. όχημα με οδηγό έναν 71χρονο συγκρούστηκε με δίκυκλο με οδηγό έναν 45χρονο.

Αποτέλεσμα της σύγκρουσης ήταν ο τραυματισμός του 45χρονου, ο οποίος διεκομίσθη στο Γενικό Νομαρχιακό Νοσοκομείο Πρέβεζας, για παροχή πρώτων βοηθειών.

Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Πρέβεζας.   

=============================

Ρύπανση από ιριδίζων πετρελαιοειδές φίλμ, πιθανόν σεντινόνερα, διαπιστώθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, στη θαλάσσια περιοχή του λιμένα Βασιλικής Λευκάδας, μήκους 40 μέτρων και πλάτους 2 μέτρων.

Άμεσα ενημερώθηκε η Αρμόδια Υπηρεσία του Δήμου Λευκάδας και η Π.Υ., ενώ το μεγαλύτερο τμήμα της πετρελαιοκηλίδας έχει καταπολεμηθεί με τη χρήση απορροφητικών αντλιών, πλυστικών μηχανημάτων και τοποθέτηση απορροφητικών πετσετών.

Από τη Λιμενική Αρχή Νυδρίου πραγματοποιήθηκε δειγματοληψία από την αναφερόμενη πετρελαιοκηλίδα, καθώς και από καταπλέοντα Ε/Γ-Ο/Γ πλοία στην περιοχή προς ταυτοποίηση.

=============================

Σήμερα το πρωί ενημερώθηκε το Κεντρικό Λιμεναρχείο Καλαμάτας, από τον κυβερνήτη του Α/Κ σκάφους «ΝΙΚΟΣ ΕΥΓΕΝΙΑ» ΣΚ 237, ότι στη θαλάσσια περιοχή ΜΠΟΥΚΑΣ Μεσσήνης, κατά την διάρκεια της αλιείας, ανέσυρε με τα δίχτυα του δύο (02) τμήματα από πολεμικό αεροσκάφος, τα οποία και μετέφερε  στο λιμάνι ΠΕΤΑΛΙΔΙΟΥ.

Από τη Λιμενική Αρχή Καλαμάτας ενημερώθηκε η 120 Π.Ε.Α., η οποία παρέλαβε τα παραπάνω τμήματα, που ήταν καλυμμένα με όστρακα.

=============================

Εντοπίστηκαν, σήμερα το πρωί, από τη θαλάσσια περιοχή ΠΕΤΡΑ ΣΑΜΨΩΝ  πλησίον Ποσειδωνίου Σάμου, από προσωπικό Ιταλικού περιπολικού σκάφους της FRONTEX, τέσσερις (04) αλλοδαποί, οι οποίοι περισυνελέγησαν με ασφάλεια από τις ακτές.

Από τους τέσσερις αλλοδαπούς, οι δύο κατείχαν πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα και οι άλλοι δύο στερούνταν νομιμοποιητικών εγγράφων, ενώ σύμφωνα με δήλωσή τους είχαν ξεκινήσει από τα απέναντι τουρκικά παράλια με πνευστή κωπήλατη λέμβο, η οποία καταστράφηκε κατά την αποβίβαση τους.

Οι ανωτέρω αλλοδαποί συνελήφθησαν και μεταφέρθηκαν στο Γενικό Νομαρχιακό Νοσοκομείο Σάμου, για προληπτικές ιατρικές εξετάσεις.

Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Σάμου.

 

Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL