Σύλληψη αλλοδαπού για παραχαραγμένα χαρτονομίσματα στον Πειραιά

Σύλληψη αλλοδαπού για παραχαραγμένα χαρτονομίσματα στον Πειραιά  –   Εντοπισμός λέμβου σε δυσχερή θέση με αλλοδαπούς στην Κέρκυρα – Μεταφοράς ασθενούς

Συνελήφθη, απογευματινές ώρες χθες, στην ακτή Βασιλειάδη του λιμένα Πειραιά, πριν την επιβίβαση του σε Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου, από προσωπικό του Τμήματος Ασφάλειας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά, 23χρονος αλλοδαπός, διότι βρέθηκαν στην κατοχή του, σε σάκο ταξιδίου, σαράντα εννέα (49) παραχαραγμένα χαρτονομίσματα των 50 ευρώ και οκτώ (08) παραχαραγμένα χαρτονομίσματα των 20 ευρώ, καθώς και μέσα στο πορτοφόλι του ένα (01) παραχαραγμένο χαρτονόμισμα των 50 ευρώ και ένα (01) παραχαραγμένο χαρτονόμισμα των 20 ευρώ.

Τα παραπάνω παραχαραγμένα χαρτονομίσματα, συνολικού χρηματικού ποσού 2.680 ευρώ, κατασχέθηκαν.

Προανάκριση, κατά την αυτόφωρη διαδικασία, διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πειραιά. 

===========================

 

Μεσημβρινές ώρες σήμερα, το Λιμενικό Τμήμα Παλαιοκαστρίτσας ενημερώθηκε από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Κέρκυρας ότι 12ν.μ. περίπου ανατολικά των Οθωνών έπλεε λέμβος ακυβέρνητη με επτά (07) επιβαίνοντες.

Άμεσα αναχώρησε περιπολικό όχημα ΛΣ- ΕΛ.ΑΚΤ. για έλεγχο από ξηρά και  παράλληλα απέπλευσαν δύο πλωτά περιπολικά ΛΣ – ΕΛ.ΑΚΤ. των Λιμενικών Αρχών Κέρκυρας και Οθωνών, με προορισμό την ανωτέρω θαλάσσια περιοχή.

Από πλωτό περιπολικό εντοπίστηκε η λέμβος, από την οποία παρελήφθησαν οι επτά αλλοδαποί και μεταφέρθηκαν στο λιμάνι της Κέρκυρας.

Οι δύο, εξ ‘ αυτών δήλωσαν αδιαθεσία και διεκομίσθησαν με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο του νησιού.

Από έρευνα που ακολούθησε προέκυψε ότι η ανωτέρω λέμβος, με στοιχεία «ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ» Λ.Κ. 5724, είχε κλαπεί πρώτες πρωινές ώρες χθες, από την παραλία του Αγίου Γεωργίου ΠΑΓΩΝ Κέρκυρας, καθώς και ότι ο ιδιοκτήτης της είναι εκμισθωτής θαλασσίων μέσων αναψυχής.

Οι επτά αλλοδαποί συνελήφθησαν, ενώ σύμφωνα με δήλωση τους είχαν ξεκινήσει πρωινές ώρες χθες, από τη θαλάσσια περιοχή Αγίου Γεωργίου ΠΑΓΩΝ Κέρκυρας, με την λέμβο «ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ» με αλλοδαπό χειριστή, αγνώστων λοιπών στοιχείων, με προορισμό την Ιταλία. Κατά τον πλου τελείωσαν τα καύσιμα και τους πλησίασε άλλη λέμβος, στην οποία ο αλλοδαπός χειριστής επιβιβάστηκε και έφυγαν προς άγνωστη κατεύθυνση. Χειριστής δεύτερης λέμβου ήταν άνδρας αλλοδαπός, αγνώστων λοιπών στοιχείων.

Η λέμβος «ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ» παραδόθηκε στον ιδιοκτήτη της, ενώ οι συλληφθέντες  κρατούνται από το Λιμενικό Τμήμα Παλαιοκαστρίτσας, το οποίο διενεργεί την προανάκριση και πρόκειται να παραδοθούν στο συνοριακό τμήμα της περιοχής για περαιτέρω ενέργειες.

===========================

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – ΕΛ.ΑΚΤ, μεταφέρθηκε χθες, από το λιμένα Βαθέως Ιθάκης στο λιμένα Σάμη Κεφαλληνίας, με το Ε/Γ-Τ/Ρ «ΟΔΥΣΣΕΑΣ» Ν.Ι. 459, 07χρονη, η οποία έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.

Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL