Παροχή συνδρομής σε Τ/Χ σκάφος στη Σύρο

Παροχή συνδρομής σε Τ/Χ σκάφος στη Σύρο – Συλλήψεις παράνομων μεταναστών και διακινητή τους στην Πάτρα – Μεταφορές ασθενών

Βραδινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Σύρου ενημερώθηκε από κυβερνήτη πολεμικού πλοίου, ότι στη θαλάσσια  περιοχή νότια της Σύρου υπήρχε ακυβέρνητο ταχύπλοο σκάφος με τρεις (03) επιβαίνοντες, σε απόσταση 1ν.μ. δυτικά του ακρωτηρίου «ΒΕΛΟΣΤΑΣΙ» .

Άμεσα προς παροχή συνδρομής απέπλευσε από τη μαρίνα Φοίνικα Σύρου το Τ/Χ ¨5 ΑΣΤΕΡΙΑ» Λ.Σ. 2211, επί του οποίου επέβαινε στέλεχος ΛΣ – ΕΛ.ΑΚΤ. και εντόπισε στην ανωτέρω περιοχή το ταχύπλοο σκάφος, με στοιχεία «ΣΕΛΗΝΗ ΙΙ» Λ.Σ. 2181.

 Στο «ΣΕΛΗΝΗ ΙΙ» επέβαιναν ο ιδιοκτήτης του σκάφους, καθώς και δύο ακόμη άνδρες, καλά στην υγεία τους, οι οποίοι αλίευαν όταν παρουσιάστηκε πρόβλημα στους συσσωρευτές της μπαταρίας, με αποτέλεσμα να είναι αδύνατη η εκκίνηση της μηχανής.

Το  σκάφος ρυμουλκήθηκε με ασφάλεια στη μαρίνα Φοίνικας από το Τ/Χ ¨5 ΑΣΤΕΡΙΑ».

===========================

Συνελήφθη, βραδινές ώρες χθες, στο νέο λιμάνι της Πάτρας, από προσωπικό της οικείας Λιμενικής Αρχής, πριν τον απόπλου Ε/Γ–Ο/Γ πλοίου με προορισμό την Ιταλία, 44χρονη αλλοδαπή οδηγός Ι.Χ.Ε. οχήματος, διότι μετέφερε τρεις (03) αλλοδαπούς, οι οποίοι κατείχαν και επέδειξαν πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα, με σκοπό την παράνομη έξοδό τους από τη χώρα, οι οποίοι και συνελήφθησαν.

Προανάκριση, κατά την αυτόφωρη διαδικασία, διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πάτρας, ενώ το Ι.Χ.Ε. όχημα κατασχέθηκε

===========================

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – ΕΛ.ΑΚΤ, πραγματοποιήθηκαν χθες και σήμερα οι παρακάτω μεταφορές ασθενών, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης:

  • 87χρονη, από το λιμάνι της Κύθνου στο λιμάνι του Λαυρίου, με πλωτό περιπολικό του ΛΣ – ΕΛ.ΑΚΤ.,
  • 81χρονου, από το λιμάνι της Κάσου στο λιμάνι της Καρπάθου, με το Ε/Γ–Δ/Ρ «ΚΑΣΟΣ ΠΡΙΝΣΕΣ» Ν.ΚΑΡ. 02.

 

 

 

 

 

Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL