Εντοπισμός και συλλήψεις παράνομων μεταναστών και αλλοδαπών διακινητών στην Ηγουμενίτσα και την Πάτρα-

Εντοπισμός και συλλήψεις παράνομων μεταναστών και αλλοδαπών διακινητών στην Ηγουμενίτσα και την Πάτρα- Ανεύρεση πτώματος στην Αίγινα - Διακομιδή ασθενούς

 

 

Στον εντοπισμό και τη σύλληψη δύο (02) διακινητών και έξι (06) παράνομων μεταναστών προέβησαν, στελέχη του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, στην πύλη λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας.

Συγκεκριμένα, κατόπιν διενέργειας ελέγχου, συνελήφθησαν από στελέχη της Λιμενικής Αρχής Ηγουμενίτσας, 35χρονος αλλοδαπός οδηγός φορτηγού οχήματος με επικαθήμενο (ψυγείο) και ο 25χρονος αλλοδαπός συνοδηγός του, διότι διαπιστώθηκε πως μετέφεραν, έξι (06) παράνομους μετανάστες, οι οποίοι εντοπίστηκαν εντός του φορτίου (ακτινίδια) και επίσης συνελήφθησαν, διότι στερούνταν ταξιδιωτικά έγγραφα, με σκοπό να τους μεταφέρει παράνομα στο εξωτερικό.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας που διενεργεί την προανάκριση, κατά την αυτόφωρη διαδικασία, κατασχέθηκε το ανωτέρω όχημα.

 

*****

Δύο (02) παράνομοι μετανάστες, ο διακινητής και ο άμεσος συνεργός τους εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν, βραδινές ώρες χθες, στην πύλη εισόδου του νέου λιμένα Πατρών, από προσωπικό του γραφείου Ασφάλειας της οικείας Λιμενικής Αρχής.

Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε σε Ι.Χ.Ε. όχημα πριν τη φόρτωσή του σε Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο με προορισμό το εξωτερικό, διαπιστώθηκε ότι ο 35χρονος αλλοδαπός οδηγός μετέφερε με την άμεση συνέργεια του 28χρονου αλλοδαπού συνοδηγού του, δύο (02) αλλοδαπές οι οποίες κατείχαν και επέδειξαν ταξιδιωτικά έγγραφα που ανήκουν σε άλλα πρόσωπα, με σκοπό την παράνομη έξοδό τους από τη χώρα.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πάτρας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν το Ι.Χ.Ε. όχημα καθώς και τα ταξιδιωτικά έγγραφα.

 

Επίσης, δεκαεξάχρονος παράνομος μετανάστης εντοπίστηκε και συνελήφθη, βραδινές ώρες χθες, στην πύλη εισόδου οχημάτων του νότιου λιμένα Πατρών, από στελέχη του Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών της οικείας Λιμενικής Αρχή.

Συγκεκριμένα, ο ανωτέρω σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε σε φορτηγό όχημα (τράκτορας-επικαθήμενο) πριν τη φόρτωσή της σε Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο με προορισμό το εξωτερικό, βρέθηκε σε εμφανές σημείο του επικαθήμενου , στερούμενος ταξιδιωτικών εγγράφων, με σκοπό την παράνομη έξοδό του από τη χώρα.

Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πάτρας, ενώ κατόπιν προφορικής εντολής κ. Εισαγγελέα ο δεκαεξάχρονος αφέθηκε ελεύθερος λόγω ανηλικότητας.

 

Τέλος, τρεις (03) παράνομοι μετανάστες εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν, βραδινές ώρες χθες, στον επιβατικό σταθμό του νότιου λιμένα Πατρών, από προσωπικό του Τμήματος Αλλοδαπών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών.

Συγκεκριμένα, οι ανωτέρω σε διενεργηθέντα έλεγχο πριν την επιβίβασή τους σε Ε/Γ-Ο/Γ πλοία με προορισμό το εξωτερικό, κατείχαν και επέδειξαν πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα, με σκοπό την παράνομη έξοδό τους από τη χώρα.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πάτρας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν τα ανωτέρω πλαστά έγγραφα.

 

*****

Ενημερώθηκε βραδινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Αίγινας, ότι 74χρονος βρίσκεται πιθανόν νεκρός εντός της λέμβου του «ΕΥΤΥΧΙΑ» Λ.Α. 1031, όπου βρισκόταν δεμένη στο λιμάνι Πέρδικας Αίγινας.

Άμεσα στελέχη της Λιμενικής Αρχής μετέβησαν στην περιοχή και εντόπισαν τον 74χρονο νεκρό εντός της ανωτέρω λέμβου.

Ο 74χρονος μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Αίγινας ενώ η σορός πρόκειται να μεταφερθεί στο Νεκροτομείο Πειραιά για διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής.

Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Αίγινας.

 

*****

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, διεκομίσθη πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, από το λιμάνι της Θάσου στο λιμάνι της Κεραμωτής, με το Ε/Γ-Ο/Γ ''ΘΑΣΟΣ ΙΙ'' Ν.Π. 11836, 31χρονη, Η οποίΑ έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.

Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL