Παραλαβή ασθενούς μέλους πληρώματος M/T “MARILENA” από ελικόπτερο Super Puma βόρεια της Άνδρου

Παραλαβή ασθενούς μέλους πληρώματος M/TMARILENA” από ελικόπτερο SuperPumaβόρεια της Άνδρου – Συνέχεια ενημέρωσης για τον εντοπισμό σκάφους με παράνομους μετανάστες στη θαλάσσια περιοχή Αστακού Αιτωλοακαρνανίας την 20/07/2011 – Σύλληψη για ναρκωτικά στα Χανιά και τη Μυτιλήνη – Παροχή συνδρομής σε αλιευτικό σκάφος στην Ιερισσό – Μεταφορά ασθενούς

 

Το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης ενημερώθηκε απογευματινές ώρες χθες από τον εκπρόσωπο της διαχειρίστριας εταιρείας του M/T“MARILENAII”, σημαίας MarshalIsland, το οποίο βρισκόταν 32 ν.μ. βόρεια από την Άνδρο, προερχόμενο από Τουρκία άφορτο, με προορισμό τους Αγ. Θεοδώρους, ότι 33χρονος αλλοδαπός, μέλος του πληρώματος, είχε τραυματιστεί με εγκαύματα β΄ βαθμού και έχρηζε άμεσης αποβίβασης και μεταφοράς σε νοσοκομείο.

Άμεσα απογειώθηκε ελικόπτερο SuperPumaτο οποίο παρέλαβε τον 33χρονο και τον μετέφερε στο αεροδρόμιο της Ελευσίνας, απ’ όπου διεκομίσθη με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών.

=================

Συνέχεια ενημέρωσης:

Από τον Ανακριτή του Τμήματος Πλημμελειοδικών Μεσολογγίου, εκδόθηκαν εντάλματα σύλληψης για δύο ημεδαπούς ηλικίας 47 και 43 ετών αντίστοιχα, οι οποίοι κατηγορούνται για μεταφορά, με πλωτό μέσο, υπηκόων τρίτων χωρών που δεν έχουν δικαίωμα εισόδου στο ελληνικό έδαφος, με σκοπό την προώθησή τους στο έδαφος κράτους – μέλους της Ε.Ε. κατά συρροή και κατά συναυτουργία από υπαίτιους που ενεργούν με κερδοσκοπία και  από την πράξη τους αυτή μπορούσε να προκύψει κίνδυνος για άνθρωπο, δηλαδή σε βαθμό κακουργήματος.    

=================

Συνελήφθη πρωινές ώρες σήμερα στον επιβατηγό λιμένα της Σούδας, από προσωπικό της Λιμενικής Αρχής Χανίων, μετά την αποβίβασή του από Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο, 27χρονος διότι βρέθηκε επιμελώς κρυμμένη στις αποσκευές του μία χάρτινη συσκευασία με ποσότητα ακατέργαστης ινδικής κάνναβης μικτού βάρους 4,20 γραμμαρίων.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χανίων διενεργείται προανάκριση κατά την αυτόφωρη διαδικασία, ενώ κατασχέθηκε η ναρκωτική ουσία.

=================

Συνελήφθη πρωινές ώρες σήμερα, στο λιμάνι της Μυτιλήνης από προσωπικό της Λιμενικής Αρχής μετά την αποβίβασή της από Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο, 32χρονη διότι βρέθηκε εντός των αποσκευών της μία πλαστική συσκευασία με φυτικά αποσπάσματα κάνναβης βάρους 5,04 γραμμαρίων.

 

Επίσης,συνελήφθη στο ίδιο λιμάνι από προσωπικό της Λιμενικής Αρχής μία 38χρονη διότι βρέθηκαν εντός των αποσκευών της δύο (02) πλαστικές συσκευασίες με κατεργασμένη κάνναβη βάρους 7,27 και 0,27 γραμμαρίων αντίστοιχα.     

 

Οι ναρκωτικές ουσίες κατασχέθηκαν από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Μυτιλήνης που διενεργεί τις προανακρίσεις.

=================

Το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης ενημερώθηκε, βραδινές ώρες χθες, ότι το ερασιτεχνικό-αλιευτικό σκάφος «ΜΕΓΑΛΟΧΑΡΗ» Σ.Θ.496, με δύο επιβαίνοντες, βρισκόταν ακυβέρνητο λόγω μηχανικής βλάβης στη θαλάσσια περιοχή της Ιερισσού.

Άμεσα απέπλευσε προς παροχή βοήθειας πλωτό περιπολικό του Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ., το οποίο εντόπισε και συνόδευσε με ασφάλεια το «ΜΕΓΑΛΟΧΑΡΗ» στο λιμάνι της Ιερισσού, με τους δύο επιβαίνοντες καλά στην υγεία τους.       

=================

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λ.Σ.– ΕΛ.ΑΚΤ, μεταφέρθηκε σήμερα από τη Μύκονο στη Σύρο με το Ε/Γ-Τ/Ρ «ΔΗΛΟΣ ΕΞΠΡΕΣ» Ν.Π. 10032, 19χρονος, ο οποίος έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης. 

 

Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL