Παροχή συνδρομής σε σκάφος αναψυχής στα Ίσθμια

Παροχή συνδρομής σε σκάφος αναψυχής στα Ίσθμια – Αδυναμία πρόσδεσης Ε/Γ-Ο/Γ «ΤΑΞΙΑΡΧΗΣ» στο λιμάνι του Αγίου Κήρυκου και βλάβη στον καταπέλτη – Σύλληψη παράνομου μετανάστη στην Πάτρα – Σύλληψη για άγρα πελατών στα Χανιά – Μεταφορά ασθενούς

Η Λιμενική Αρχή Ισθμίας, ενημερώθηκε απογευματινές ώρες χθες, ότι στη θαλάσσια περιοχή Αγίων Θεοδώρων υπήρχε σκάφος, το οποίο πραγματοποιούσε συνεχόμενους κύκλους, χωρίς να υπάρχουν επιβαίνοντες.

Άμεσα προς παροχή βοήθειας έσπευσαν περιπολικό σκάφος της τοπικής Λιμενικής Αρχής και υπηρεσιακό όχημα από ξηρά, καθώς και το σκάφος «ΜΑΚΗΣ» Σ.Π. 1283-Β΄, το οποίο εντόπισε το Τ/Χ «ΔΑΝΑΗ» Λ.Π. 6120-Ε΄ και περισυνέλεξε, τον  κυβερνήτη και μοναδικό επιβαίνοντα που είχε πέσει στη θάλασσα από λάθος χειρισμό.

Μετά την εξάντληση των καυσίμων το Τ/Χ «ΔΑΝΑΗ»  ακινητοποιήθηκε και ο 50χρονος κυβερνήτης του με τη χρήση εφεδρικών καυσίμων, κατέπλευσε και προσέδεσε ασφαλώς, συνοδεία του περιπολικού σκάφους Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ στην Πάχη Μεγάρων. 

                                                     ======================

Ενημερώθηκε απογευματινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Αγίου Κήρυκου, ότι κατά την φορτοεκφόρτωση οχημάτων του Ε/Γ-Ο/Γ «ΤΑΞΙΑΡΧΗΣ» Ν. Μυτιλήνης 36, κρίθηκε ανασφαλής η παραμονή του πλοίου εντός λιμένα, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούσαν στην περιοχή.

Το ανωτέρω πλοίο στην προσπάθειά του να σηκώσει τον καταπέλτη του ώστε να αποπλεύσει για ασφαλές αγκυροβόλιο, τον έσυρε στον προβλήτα, λόγω των ισχυρών ανέμων.

Το Ε/Γ-Ο/Γ «ΤΑΞΙΑΡΧΗΣ», παρέμεινε έξω από το λιμάνι του Αγίου Κήρυκου και αφού βελτιώθηκε ο καιρός επαναπροσέδεσε επιβιβάζοντας ασφαλώς επιβάτες και οχήματα που δεν κατάφεραν να επιβιβαστούν κατά την πρώτη πρόσδεση  και συνέχισε την εκτέλεση του εγκεκριμένου δρομολογίου του για Καρλόβασι, με περίπου τέσσερις ώρες καθυστέρηση.

Μετά τον κατάπλου του πλοίου στο λιμάνι του Καρλοβασίου, έγινε επιθεώρηση από το Τοπικό Κλιμάκιο Επιθεώρησης με ικανοποιητικά αποτελέσματα και επετράπη ο απόπλους του για Χίο, αφού κατατέθηκε στη Λιμενική Αρχή βεβαιωτικό διατήρησης κλάσης από τον Νηογνώμονα που το παρακολουθεί, καθώς και Υπεύθυνες Δηλώσεις του Πλοιάρχου και του Α΄ Μηχανικού.

======================

Συνελήφθη, απογευματινές ώρες χθες, στο λιμάνι της Πάτρας, από προσωπικό της Λιμενικής Αρχής, πριν τον απόπλου Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου με προορισμό την Ιταλία, 26χρονος αλλοδαπός διότι κατείχε και επέδειξε πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα, με σκοπό την παράνομη έξοδό του από τη χώρα.

Προανάκριση κατά την αυτόφωρη διαδικασία διενεργείται από τη Λιμενική Αρχή Πάτρας.

======================

Συνελήφθησαν απογευματινές ώρες χθες, στον Ενετικό λιμένα Χανίων, από προσωπικό της Λιμενικής Αρχής, ένας 29χρονος υπάλληλος καταστήματος εστίασης, διότι ασκούσε άγρα πελατών παρενοχλώντας διερχόμενους καθώς και ο 62χρονος ιδιοκτήτης του καταστήματος.

Προανάκριση κατά την αυτόφωρη διαδικασία διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χανίων.

======================

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – ΕΛ.ΑΚΤ, μεταφέρθηκε σήμερα, από την Νάξο στη Σύρο, με το Ε/Γ-Α/Ψ «ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ» Ν.Ν. 53, 15χρονος αλλοδαπός, ο οποίος έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.

 

Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL