Αδιαθεσία δύτη στη Θάσο

Αδιαθεσία δύτη στη Θάσο – Έρευνες προς εντοπισμό αλλοδαπής επιβάτιδος Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου στην Ηγουμενίτσα και την Κέρκυρα – Ακυβέρνητη λέμβος στη Χαλκιδική – Λειτουργία κινητής γέφυρας πορθμού Ευρίπου – Σύλληψη ημεδαπής στη Θήρα – Πνιγμός στην Ιεράπετρα – Μεταφορά ασθενούς

Η Λιμενική Αρχή Θάσου ενημερώθηκε, μεσημβρινές ώρες σήμερα, ότι στη θαλάσσια περιοχή «ΠΕΥΚΑΡΙ» Θάσου, πραγματοποιώντας κατάδυση αναψυχής δύο ιδιώτες δύτες, ο ένας από αυτούς ηλικίας 34 ετών, παρουσίασε συμπτώματα της νόσου των δυτών.

Ο 34χρονος μεταφέρθηκε με το Ε/Γ–Ο/Γ «ΘΑΣΟΣ V» Ν.Π. 10093 από το λιμάνι Πρίνου στην Καβάλα, όπου παρελήφθη από ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ και διεκομίσθη στο Γενικό Νοσοκομείο «ΑΓΙΟΣ ΠΑΥΛΟΣ» Θεσσαλονίκης, το οποίο διαθέτει θάλαμο αποσυμπίεσης.

Προανάκριση διενεργείται από το Α’ Λιμενικό Τμήμα Θάσου του Κεντρικού Λιμεναρχείου Καβάλας.

======================

Μετά τον κατάπλου Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου, ερχόμενο από Πρίντεζι και Κέρκυρα στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας, μεσημβρινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή ενημερώθηκε από δύο αλλοδαπούς επιβάτες, οι οποίοι ταξίδευαν με δύο λεωφορεία από Ιταλία για Ηγουμενίτσα και στη συνέχεια επιστροφή στην πατρίδα τους, ότι εξαφανίστηκε 64χρονη αλλοδαπή με την οποία συνταξίδευαν.

Σύμφωνα με τους συμπατριώτες της η 64χρονη εθεάθη τελευταία φορά πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, λίγο πριν τον κατάπλου του πλοίου στο λιμάνι της Κέρκυρας, έχει ύψος 1,65 μ., κοντά μαύρα μαλλιά, εύσωμη και φορούσε μαύρο παντελόνι.

Το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας ενημέρωσε άμεσα το Τμήμα Ασφάλειας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Κέρκυρας για έρευνες στην περιοχή του λιμένα, ενώ επικοινώνησε και με τον Πλοίαρχο του ανωτέρω Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου προκειμένου να διενεργηθούν έρευνες μέσα στο πλοίο.

Οι έρευνες στο πλοίο είχαν αρνητικά αποτελέσματα, ενώ από τη Λιμενική Αρχή Ηγουμενίτσας διενεργείται προανάκριση.

   ======================

Η Λιμενική Αρχή Ιερισσού ενημερώθηκε, μεσημβρινές ώρες σήμερα, ότι στη θαλάσσια περιοχή «ΚΑΒΟΥΡΟΤΡΥΠΕΣ» Σιθωνίας Χαλκιδικής, χειριστής μηχανοκίνητης λέμβου είχε βρεθεί στη θάλασσα με αποτέλεσμα την ακυβερνησία της λέμβου.

Άμεσα στο σημείο έσπευσε προσωπικό του Λιμενικού Φυλακίου Όρμου Παναγίας  καθώς και το σκάφος «ΧΡΗΣΤΟΣ» Τ.Ι. 38, το οποίο ρυμούλκησε με ασφάλεια την ακυβέρνητη λέμβο «ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ» Σ.Θ. 1059 στη θαλάσσια περιοχή κάμπινγκ «ΠΛΑΤΑΝΙΤΣΙ».

Ο Κυβερνήτης, ο οποίος κολύμπησε στην ακτή, μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Πολυγύρου για την παροχή πρώτων βοηθειών.

Προανάκριση, διενεργείται από το Λιμεναρχείο Ιερισσού.  

======================

Ανακοινώνεται ότι η κινητή γέφυρα πορθμού Ευρίπου, θα παραμείνει κλειστή για τη ναυσιπλοΐα, τις κάτωθι ημερομηνίες για τον μήνα Αύγουστο 2011: 05/08/2011 – 06/08/2011 – 07/08/2011 – 13/08/2011 – 14/08/2011 – 15/08/2011 – 20/08/2011 – 21/08/2011 – 26/08/2011 – 27/08/2011.

======================

Συνελήφθη, μεσημβρινές ώρες σήμερα, στο λιμάνι Αθηνιού Θήρας, από προσωπικό της Λιμενικής Αρχής, 30χρονη ημεδαπή, διότι είχε συμφωνήσει να μεταφέρει δύο (02) αλλοδαπές έναντι κομίστρου με το υπό ιδιοκτησίας της Ι.Χ.Ε. όχημα.

Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Θήρας, ενώ η 30χρονη, κατόπιν εντολής του Εισαγγελέα Πρωτοδικών Νάξου, αφέθηκε ελεύθερη.

======================

Χωρίς τις αισθήσεις της ανασύρθηκε, μεσημβρινές ώρες σήμερα από τη θαλάσσια περιοχή Μύρτος Ιεράπετρας Λασιθίου, 77χρονη.

Η ανωτέρω διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Ιεράπετρας, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός της, ενώ νεκροψία-νεκροτομή πρόκειται να διενεργηθεί από το Περιφερειακό Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου.

Προανάκριση διενεργείται από το Υπολιμεναρχείο Ιεράπετρας.

======================

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος–Ελληνικής Ακτοφυλακής, μεταφέρθηκε πρωινές ώρες σήμερα, από το λιμάνι Καμαριώτισσας Σαμοθράκης στο λιμάνι Αλεξανδρούπολης, με το Α/Κ (ΜΗΧ/ΤΑ) «ΠΑΝΑΓΙΑ ΑΡΓΟΚΥΛΙΟΤΗΣΑ» Ν. Αλεξανδρούπολης 137, 24χρονος, ο οποίος έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.

 

Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL