Απεγκλωβισμός ατόμων από μη προσβάσιμη από την ξηρά ερημική παραλία στη θαλάσσια περιοχή της Ιτέας

Απεγκλωβισμός ατόμων από μη προσβάσιμη από την ξηρά ερημική παραλία στη θαλάσσια περιοχή της Ιτέας – Προσάραξη Ε/Γ-Τ/Ρ-Ι/Φ «ΑΙΝΕΙΑΣ» στα Σύβοτα – Συλλήψεις για ναρκωτικά στην Καβάλα  

 

Η Λιμενική Αρχή Ιτέας ενημερώθηκε απογευματινές ώρες χθες, ότι σε ερημική παραλία, μη προσβάσιμη από την ξηρά μεταξύ του όρμου «ΣΥΚΙΑ» και ακρ. «ΜΑΚΡΑΝΙΚΟΛΑΣ», στον Κρισσαίο κόλπο, είχαν εγκλωβιστεί επτά (07) άτομα, τα οποία είχε μεταφέρει στο σημείο συγγενικό τους πρόσωπο με το Τ/Χ σκάφος  «ΓΚΕΤ ΓΟΥΕΤ» Λ.Π.7138-Ε΄ και δεν μπορούσε να τα παραλάβει λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούσαν στην περιοχή (άνεμοι Δ-ΒΔ 4-5 τοπικά 6 bf).

Άμεσα επιβιβάστηκε στο Τ/Χ «ΓΚΕΤ ΓΟΥΕΤ» στέλεχος της Λιμενικής Αρχής και μετέβησαν στην ανωτέρω περιοχή, όπου μετά από συντονισμένες προσπάθειες απεγκλώβισαν τα επτά άτομα, τα οποία επιβιβάστηκαν στο ταχύπλοο και μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στη μαρίνα της Ιτέας καλά στην υγεία τους.  

==================

Η Λιμενική Αρχή Συβότων ενημερώθηκε απογευματινές ώρες χθες ότι το Ε/Γ-Τ/Ρ-Ι/Φ «ΑΙΝΕΙΑΣ» Ν.Κέρκυρας 1515 με έξι (06) αλλοδαπούς επιβαίνοντες προσάραξε σε βραχώδη σημείο έξω από το λιμάνι των Συβότων, στο νότιο άκρο της περιοχής «ΓΑΛΛΙΚΟΣ ΜΩΛΟΣ».

Στην περιοχή κατέπλευσαν παραπλέοντα σκάφη στα οποία μετεπιβιβάστηκαν οι επιβάτες του «ΑΙΝΕΙΑΣ» και μεταφέρθηκαν στο λιμάνι των Συβότων, όλοι καλά στην υγεία τους.

Στη συνέχεια με τη συνδρομή του Ε/Γ-Τ/Ρ σκάφους «ΜΑΡΙΑ» Ν.Λευκάδας 264 το Ιστιοφόρο αποκολλήθηκε και ρυμουλκήθηκε με ασφάλεια στο λιμάνι, χωρίς να παρατηρηθεί θαλάσσια ρύπανση, ενώ μετά από επιθεώρηση των υφάλων του σκάφους από ιδιώτη δύτη δεν προκλήθηκε ρήγμα.

Από τη Λιμενική Αρχή Συβότων, που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του «ΑΙΝΕΙΑΣ» μέχρι επιθεώρησής του από το Τοπικό Κλιμάκιο Επιθεώρησης Πλοίων του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας και διατήρησης της αξιοπλοΐας του.  

==================

Συνελήφθησαν βραδινές ώρες χθες, στον επιβατικό λιμένα Κεραμωτής, από προσωπικό του Κεντρικού Λιμεναρχείου Καβάλας ένας 25χρονος και ένας 19χρονος, διότι βρέθηκαν στην κατοχή τους στο μεν πρώτο μία διάφανη νάιλον συσκευασία με ακατέργαστη κάνναβη μικτού βάρους 2,2 γραμμαρίων καθώς και μία διάφανη νάιλον συσκευασία με κατεργασμένη κάνναβη μικτού βάρους 1,5 γραμμαρίων και στον δεύτερο μία διάφανη νάιλον συσκευασία με ακατέργαστη κάνναβη μικτού βάρους 2,6 γραμμαρίων.

Από τη Λιμενική Αρχή Καβάλας, που διενεργεί τις προανακρίσεις, κατασχέθηκαν οι ανωτέρω ποσότητες ναρκωτικών.

  

 

Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL