Τροχαίο ατύχημα στη Ζάκυνθο

Τροχαίο ατύχημα στη Ζάκυνθο – Παροχή συνδρομής σε ακυβέρνητο σκάφος στον Πατραϊκό κόλπο – Αδυναμία πρόσδεσης Ε/Γ-Δ/Ρ «ΧΑΝΙΑ» στον Καστό Λευκάδας 

 

Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε, απογευματινές ώρες χθες, στην παραλιακή λεωφόρο    Κ. Λομβάρδου στη Ζάκυνθο, όταν δίκυκλη μοτοσικλέτα με οδηγό έναν 28χρονο συγκρούστηκε με δίκυκλο μοτοποδήλατο με οδηγό έναν 32χρονο αλλοδαπό και συνεπιβάτη μία 31χρονη αλλοδαπή.

Αποτέλεσμα της σύγκρουσης ήταν να τραυματισθούν ο οδηγός και η συνεπιβάτης του μοτοποδηλάτου, οι οποίοι διεκομίσθησαν με ασθενοφόρο όχημα στο Γενικό Νομαρχιακό Νοσοκομείο Ζακύνθου, για παροχή πρώτων βοηθειών.

Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Ζακύνθου.  

=================

Η Λιμενική Αρχή Μεσολογγίου ενημερώθηκε, απογευματινές ώρες χθες, ότι στη θαλάσσια περιοχή ανατολικά της νήσου ΟΞΕΙΑΣ, έξω από τον Πατραϊκό κόλπο, έπλεε ακυβέρνητο, λόγω μηχανικής βλάβης, το σκάφος «ΝΙΚΑΚΗΣ» Σ.Πατρών 405 με μοναδικό επιβαίνοντα τον κυβερνήτη του.

Άμεσα προς παροχή συνδρομής απέπλευσαν τα βοηθητικά σκάφη ιχθυοκαλλιέργειας «ΡΩΞΑΝΗ» Σ. Μεσολογγίου 324  και «ΑΪΤΗΣ» Λ. Μεσολογγίου 1974.

Το «ΝΙΚΑΚΗΣ» εντοπίστηκε από το σκάφος «ΡΩΞΑΝΗ» και ρυμουλκήθηκε σε εγκαταστάσεις ιχθυοκαλλιέργειας με τον κυβερνήτη του καλά στην υγεία του.

Από την ακυβερνησία δεν προκλήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

Προανάκριση διενεργείται από τη Λιμενική Αρχή Μεσολογγίου.

=================

Η Λιμενική Αρχή Λευκάδας ενημερώθηκε, μεσημβρινές ώρες χθες, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Δ/Ρ «ΧΑΝΙΑ» Ν.Χ. 212, το οποίο εκτελούσε προγραμματισμένο δρομολόγιο της άγονης γραμμής από Μύτικα Αιτωλοακαρνανίας προς Καστό Λευκάδας, με επιβάτες δεκαεννέα (19) ενήλικες και τέσσερα (04) παιδιά, για αδυναμία πρόσδεσης του πλοίου με ασφάλεια στον Καστό, λόγω κατάληψης του σημείου πρόσδεσης από άλλο Ε/Γ-Δ/Γ πλοίο, το οποίο δεν εκτελεί δρομολόγια.

Το «ΧΑΝΙΑ» ανέμενε έξω από το λιμάνι, στην περιοχή κατέπλευσε πλωτό περιπολικό Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ενώ από τη Λιμενική Αρχή Λευκάδας αναζητήθηκαν οι δύο ιδιοκτήτες του πλοίου που παρεμπόδιζε τον κατάπλου. 

Απογευματινές ώρες χθες και σε συνεργασία με ιδιοκτήτες άλλων σκαφών, που βρίσκονταν ελλιμενισμένα στην περιοχή, μετακίνησαν τα σκάφη τους και το «ΧΑΝΙΑ προσέδεσε με ασφάλεια σε άλλη θέση από τη συνηθισμένη.

Στη συνέχεια από το πλήρωμα του πλωτού περιπολικού Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. εντοπίστηκε ο ένας από τους δύο ιδιοκτήτες του πλοίου, που παρεμπόδιζε τον κατάπλου, ο οποίος αρνήθηκε να μετακινήσει το πλοίο του και προέβαλε αντίσταση.

Ο 52χρονος ιδιοκτήτης συνελήφθη και οδηγήθηκε  στο Λιμεναρχείο Λευκάδας, εκεί  αισθάνθηκε αδιαθεσία και μεταφέρθηκε στο τοπικό Γενικό Νομαρχιακό Νοσοκομείο, όπου και παραμένει νοσηλευόμενος.

Προανάκριση, κατά την αυτόφωρη διαδικασία, διενεργείται από τη Λιμενική Αρχή Λευκάδας.    

 

 

Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL