Μηχανική βλάβη Ε/Γ–Ο/Γ «ΣΠΗΝΤΡΑΝΝΕΡ III»

Μηχανική βλάβη Ε/Γ–Ο/Γ «ΣΠΗΝΤΡΑΝΝΕΡIII» – Σύλληψη για ναρκωτικά στη Μυτιλήνη – Έλεγχοι στην Ιχθυόσκαλα Κερατσινίου – Ρύπανση στην Άνδρο – Μεταφορά ασθενούς

Βλάβη στο μειωτήρα στροφών της δεξιάς κύριας μηχανής του Ε/Γ–Ο/Γ «ΣΠΗΝΤΡΑΝΝΕΡ ΙΙΙ» Ν.Π.11886, παρουσιάσθηκε πρωινές ώρες σήμερα, ενώ το πλοίο κατευθυνόταν από Πειραιά προς Σύρο, εκτελώντας προγραμματισμένο δρομολόγιο (Πειραιάς – Σύρος – Τήνος – Μύκονος – Σύρος – Πειραιάς), με 787 επιβάτες.

Το πλοίο συνέχισε με μειωμένη ταχύτητα και κατέπλευσε με ασφάλεια στο λιμάνι της Σύρου στις 10.45 αντί της προγραμματισμένης 10.25, όπου από τη Λιμενική Αρχή απαγορεύθηκε ο απόπλους και ακολούθησε έλεγχος από το τοπικό κλιμάκιο επιθεώρησης.

Στις 11.00, κατόπιν σχετικής έγκρισης, το «ΣΠΗΝΤΡΑΝΝΕΡ ΙΙΙ» απέπλευσε για τα επόμενα λιμάνια προσέγγισης.

=================

Συνελήφθη, πρωινές ώρες σήμερα, στο λιμάνι της Μυτιλήνης, από προσωπικό της Λιμενικής Αρχής, μετά τον κατάπλου Ε/Γ–Ο/Γ πλοίου, 39χρονος ημεδαπός διότισε έλεγχο που διενεργήθηκε, με τη συνδρομή αστυνομικού σκύλου, βρέθηκε να κατέχει μια (01) πλαστική συσκευασία η οποία περιείχε φυτικά αποσπάσματα κάνναβης βάρους 12,6 γραμμαρίων.

Προανάκριση, κατά την αυτόφωρη διαδικασία, διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Μυτιλήνης, ενώ η ναρκωτική ουσία κατασχέθηκε. 

=================

Μετά από ελέγχους που διενεργήθηκαν σήμερα στην Ιχθυόσκαλα του Κερατσινίου από κλιμάκιο του Γραφείου Αλιείας και του Β΄ Λιμενικού Τμήματος Κερατσινίου του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά, βεβαιώθηκαν:

1)     μία αλιευτική παράβαση σε εταιρεία για εμπορία αλιευμάτων υπολειπόμενων διαστάσεων και συγκεκριμένα πενήντα δυο (52) κιλών σαργού (10-14 εκ. αντί του προβλεπόμενου 23 εκ.), είκοσι πέντε (25) κιλών μουρμούρας (15-16 εκ. αντί του προβλεπόμενου 20 εκ.) και δεκαέξι (16) κιλών τσιπούρας (10-15 εκ. αντί του προβλεπόμενου 20 εκ.),

2)     μία αλιευτική παράβαση σε ιδιώτη καθώς και σε Κυβερνήτη Α/Κ σκάφους για εμπορία αλιευμάτων υπολειπόμενων διαστάσεων και συγκεκριμένα ογδόντα (80) κιλών γόπας (07-08 εκ. αντί του προβλεπόμενου 10 εκ.)  και

3)     μία αλιευτική παράβαση σε ιδιώτη καθώς και σε Κυβερνήτη Α/Κ σκάφους για εμπορία αλιευμάτων υπολειπόμενων διαστάσεων και συγκεκριμένα εκατόν είκοσι έξι (126) κιλών γόπας (07-08 εκ. αντί του προβλεπόμενου 10 εκ.)

Προανάκριση διενεργείται από τη Λιμενική Αρχή Κερατσινίου.

=================

Ρύπανση από ψήγματα πίσσας, εντοπίστηκε, πρωινές ώρες σήμερα, κατά μήκος των παραλιών «ΚΥΠΡΙ», «ΨΙΛΗ ΑΜΜΟΣ», «ΑΓΙΟΣ ΠΕΤΡΟΣ» και «ΤΖΑΝΕΤΑΚΗ» Άνδρου.

Για το περιστατικό η τοπική Λιμενική Αρχή, ενημέρωσε άμεσα την αρμόδια υπηρεσία του δήμου  και ξεκίνησαν εργασίες απορρύπανσης, οι οποίες βρίσκονται σε εξέλιξη, με τη συνδρομή ιδιωτών και εργαζομένων της περιοχής.

=================

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, μεταφέρθηκε πρωινές ώρες σήμερα, από το λιμάνι της Τήνου στο λιμάνι της Σύρου, με πλωτό περιπολικό Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ., 29χρονη, η οποία έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.

Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL