Εντοπισμός και διάσωση ναυαγών στο Δέλτα Φαλήρου

Εντοπισμός και διάσωση ναυαγών στο Δέλτα Φαλήρου – Σύλληψη παράνομου μετανάστη στην Πάτρα

Σήμερα το πρωί, το Λιμενικό Τμήμα Φλοίσβου ενημερώθηκε από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας & Διάσωσης του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη ότι το Ι/Φ «SAPHIRI» σημαίας Αυστρίας, περισυλλέγει ναυαγούς, οι οποίοι βρέθηκαν στη θαλάσσια περιοχή του Δέλτα Φαλήρου, μετά από ανατροπή των λέμβων τους.

Άμεσα στο σημείο έσπευσαν τρία (03) πλωτά περιπολικά ΛΣ – ΕΛ.ΑΚΤ., όπου εντόπισαν μία λέμβο αναποδογυρισμένη, καθώς και το Ι/Φ «URSUSMINOR», το οποίο είχε περισυλλέξει όλους τους ναυαγούς από την λέμβο.

Οι ναυαγοί, όλοι καλά στην υγεία τους, σύμφωνα με δήλωση τους ανέφεραν ότι υπήρχε και άλλη λέμβος, η οποία είχε αναποδογυρίσει.

Η έρευνα συνεχίστηκε και σε απόσταση 0,5ν.μ. νότια από την 1η λέμβο εντοπίστηκε και η 2η λέμβος αναποδογυρισμένη.

Από διερεύνηση προέκυψε ότι πρόκειται για λέμβους του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων, με στοιχεία «ΧΡΥΣΟ ΤΡΙΦΥΛΛΙ» και «ΝΑΥΤΙΛΙΟΣ 3», που είχαν αποπλεύσει πρωινές ώρες σήμερα, από την Ναυταθλητική Μαρίνα της Καλλιθέας, με πλήρωμα 14 ανήλικους και 6 ενήλικες συνοδούς, όλοι μέλη του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων, με προορισμό την Αίγινα, στα πλαίσια θερινών κατασκηνώσεων.

Οι δύο λέμβοι ανετράπησαν, λόγω διαδοχικών υψηλών κυμάτων που εισήλθαν στο εσωτερικό τους, ενώ το Ι/Φ «URSUSMINOR», το οποίο επίσης ανήκει στο Σώμα Ελλήνων Προσκόπων είχε αποπλεύσει ως συνοδός των παραπάνω λέμβων.

Περισυλλεχθέντες ναυαγοί, όλοι καλά στην υγεία τους, μεταφέρθηκαν με ασφάλεια από πλωτό περιπολικό ΛΣ – ΕΛ.ΑΚΤ. και το Ι/Φ «SAPHIRI» στην Ναυταθλητική Μαρίνα Καλλιθέας.

Οι δύο παρασυρόμενες αναποδογυρισμένες λέμβοι ρυμουλκήθηκαν από το Ι/Φ «URSUSMINOR» και πλωτό του Ναυτικού Ομίλου Τζιτζιφιών Καλλιθέας, στην προαναφερόμενη μαρίνα, όπου έγινε απάντληση των υδάτων και προσέδεσαν με ασφάλεια.

Από το συμβάν δεν προκλήθηκε θαλάσσια ρύπανση, ενώ από το Λιμενικό Τμήμα Φλοίσβου του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά συνελήφθησαν, κατά την αυτόφωρη διαδικασία οι  δύο κυβερνήτες των λέμβων και ο υπεύθυνος του εγχειρήματος -κυβερνήτης του Ι/Φ «URSUSMINOR».

===========================

Συνελήφθη, απογευματινές ώρες σήμερα, στο λιμάνι της Πάτρας, από προσωπικό της οικείας Λιμενικής Αρχής, πριν τον απόπλου Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου με προορισμό την Ιταλία, 20χρονος αλλοδαπός, διότι κατείχε και επέδειξε πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα με σκοπό την παράνομη έξοδό του από τη χώρα.

Προανάκριση κατά την αυτόφωρη διαδικασία διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πάτρας.

Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL