Εντοπισμός παράνομων μεταναστών στη θαλάσσια περιοχή Χερσονήσου Ροδωπού Κισσάμου

Εντοπισμός παράνομων μεταναστών στη θαλάσσια περιοχή Χερσονήσου Ροδωπού Κισσάμου

Μεσημβρινές ώρες χθες, εντοπίστηκαν από προσωπικό της Λιμενικής Αρχής Χανιών να κινούνται πεζοί στην περιοχή Χερσονήσου Ροδωπού Κισσάμου, δύο (02) αλλοδαποί, οι οποίοι δήλωσαν ότι μαζί με άλλους πενήντα εννιά (59) μετανάστες, είχαν αποβιβαστεί από ένα σκάφος, σε ερημική δυσπρόσιτη περιοχή (κόλπος Καλόγερος) βόρεια της Ραβδούχας Κισσάμου.

Οι συνολικά εξήντα ένα (61) μετανάστες παρελήφθησαν από Ισλανδικό σκάφος που επιχειρεί στο πλαίσιο της Μικτής Ευρωπαϊκής Επιχείρησης (POSΕIDON) για την αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης στα ευρωπαϊκά θαλάσσια σύνορα και μεταφέρθηκαν στο λιμάνι της Σούδας.

Κατά τον έλεγχο που διενεργήθηκε, μετά την αποβίβαση τους, διαπιστώθηκε ότι οι 61 μετανάστες, εξ’ αυτών 23 άνδρες (21 υπήκοοι Αφγανιστάν και 2 Συρίας), 10 γυναίκες     (01 υπήκοος Συρίας και 09 Αφγανιστάν) και 28 παιδιά (03 υπήκοοι Συρίας και 25 Αφγανιστάν), κατά δήλωσή τους, στερούνταν ταξιδιωτικών εγγράφων.

Όλοι οι παράνομοι μετανάστες εξετάσθηκαν από τους γιατρούς του ΕΚΑΒ και είναι καλά στην υγεία τους, εκτός από τέσσερα άτομα (2 ανδρών και 2 γυναικών εγκύων), οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο Νοσοκομείο Χανίων για προληπτικούς λόγους, εκ των οποίων οι τρεις εξήλθαν, ενώ η μία έγκυος γυναίκα παρέμεινε σε αυτό.

Οι 46 από τους μετανάστες (άνδρες - γυναίκες και παιδιά),  φιλοξενούνται σε κατάλυμα στην Σούδα, το οποίο προσέφερε ο δήμος Χανιών, φυλασσόμενοι από προσωπικό της τοπικής Λιμενικής Αρχής και οι υπόλοιποι 14 άνδρες μεταφέρθηκαν στην Αστυνομική Διεύθυνση Χανιών.

Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χανιών.

 

 

 

 

 

Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL