Βλάβη στον καταπέλτη του Ε/Γ-Ο/Γ «EUROPEAN EXPRESS» στη Χίο

Βλάβη στον καταπέλτη του  Ε/Γ-Ο/Γ «EUROPEANEXPRESS» στη Χίο – Πυρκαγιά μικρής έκτασης στο Ε/Γ-Ο/Γ «ΑΛΚΥΩΝΗ»  – Σύλληψη παράνομων μεταναστών και διακινητή στην Πάτρα – Μεταφορές ασθενών

Σήμερα στις 04.15, η Λιμενική Αρχή Χίου ενημερώθηκε από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ «EUROPEANEXPRESS» σημαίας Κύπρου, ότι ενώ ετοιμαζόταν για την αναχώρηση του από το λιμάνι, για την συνέχιση προγραμματισμένου του δρομολογίου με προορισμό τη Μυτιλήνη και συγκεκριμένα πριν το πλοίο απομακρυνθεί από τον προβλήτα, προκλήθηκε θραύση στο συρματόσχοινο του καταπέλτη φορτοεκφόρτωσης οχημάτων και επιβατών, με αποτέλεσμα αυτός να πέσει με δύναμη στον προβλήτα.

Επί του πλοίου επέβαιναν 707 άτομα, με προορισμό τη Μυτιλήνη, ενώ από την πτώση δεν τραυματίστηκε κανείς.

Από το πλήρωμα του πλοίου αντικαταστάθηκε το σπασμένο συρματόσχοινο με νέο, το οποίο φέρει κατάλληλο πιστοποιητικό, ενώ από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χίου απαγορεύτηκε ο απόπλους του μέχρι αποκατάστασης της βλάβης και προσκόμισης βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης από το Νηογνώμονα που το παρακολουθεί.

Κατόπιν αντικατάστασης του συρματόσχοινου και επιθεώρησης του  Ε/Γ-Ο/Γ «EUROPEANEXPRESS» και προσκόμισης προαναφερόμενων βεβαιωτικών, το πλοίο απέπλευσε στις 06.35 για Μυτιλήνη.

==========================

Κατέπλευσε με ασφάλεια στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης σήμερα στις 00.02, αντί προγραμματισμένης 22.50, το Ε/Γ-Ο/Γ «ΑΛΚΥΩΝΗ» Ν.Π. 12000, προερχόμενο από το λιμάνι της Σκοπέλου, με 512 επιβάτες.

Σύμφωνα με δήλωση του Πλοιάρχου  κατά την διάρκεια του πλου του,  βραδινές ώρες χθες, εκδηλώθηκε πυρκαγιά μικρής έκτασης στο δεξιό μηχανοστάσιο, η οποία κατασβέστηκε από το πλήρωμα του πλοίου.

Κατά τον κατάπλου του πλοίου, μέλη του Τοπικού Κλιμακίου Επιθεώρησης Πλοίων επιβιβάστηκαν προκειμένου να επιθεωρήσουν και να διαπιστώσουν την αιτία της προαναφερθείσας πυρκαγιάς και συγκεκριμένα διαπιστώθηκε ότι η πυρκαγιά είχε προέλθει από το σημείο εξαγωγής καυσαερίων της 2ης κύριας μηχανής.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Θεσσαλονίκης, που διενεργεί την προανάκριση,  απαγορεύτηκε ο απόπλους του πλοίου, μέχρι την διαπίστωση και αποκατάσταση της βλάβης και προσκόμισης βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης από τον Νηογνώμονα που το παρακολουθεί.

==========================

Συνελήφθη, βραδινές ώρες χθες, στο λιμάνι της Πάτρας, από προσωπικό της οικείας Λιμενικής Αρχής, πριν τον απόπλου Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου με προορισμό την Ιταλία, 27χρονος αλλοδαπός οδηγός φορτηγού οχήματος (τράκτορας – επικαθήμενο), διότι σε έλεγχο που διενεργήθηκε, διαπιστώθηκε ότι μετέφερε επιμελώς κρυμμένους, στο χώρο της αριστερής παλετοθήκης (μπαγκαζιέρας), δύο (02) αλλοδαπούς, οι οποίοι δεν κατείχαν ταξιδιωτικά έγγραφα, με σκοπό την παράνομη έξοδό τους από τη χώρα, και οι οποίοι επίσης συνελήφθησαν.

Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πάτρας, κατά την αυτόφωρη διαδικασία, ενώ το προαναφερόμενο φορτηγό όχημα κατασχέθηκε.

==========================

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ, πραγματοποιήθηκαν χθες και σήμερα, οι παρακάτω μεταφορές ασθενών, οι οποίοιέχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης: 

-   05χρονου, από το λιμάνι Κουφονησίου στο λιμάνι Νάξουμε το Ε/Γ-Α/Ψ «ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ» Ν.Ν 53,

- 42χρονης και 25χρονης, από το λιμάνι Καμαριώτισσας Σαμοθράκης στο λιμάνι Αλεξανδρούπολης, με πλωτό περιπολικό του ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ.,

- 74χρονου, από το λιμάνι της Κύθνου στο λιμάνι του Λαυρίου, με πλωτό περιπολικό του ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ.  και

- 10χρονου, από το λιμάνι Φρυ Κάσου στο λιμάνι Πηγαδιών Καρπάθου, με πλωτό περιπολικό του ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ.

 

Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL