Προσάραξη Θ/Γ στη Λευκίμμη

Προσάραξη Θ/Γ στη Λευκίμμη – Μηχανική βλάβη Ι/Φ στη Σκύρο – Πνιγμός στο Βόλο

Προσάραξε, μεσημβρινές ώρες σήμερα, σε αμμώδη αβαθή, στη θαλάσσια περιοχή «ΑΛΥΚΕΣ» Λευκίμμης, η Θ/Γ «GIO3» σημαίας Ιταλίας, με έξι (06) αλλοδαπούς επιβαίνοντες (3 άνδρες και 3 γυναίκες), καλά στην υγεία τους.

Άμεσα στο σημείο έσπευσαν πλωτό περιπολικό Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ. και το σκάφος «ΕΛΕΝΑ ΧΡΙΣΤΙΝΑ» Σ.Κ. 1402, με επιβαίνοντες προσωπικό της Λιμενικής Αρχής ενώ στη συνέχεια η Θ/Γ αποκολλήθηκε με ίδια μέσα και κατευθύνθηκε στη μαρίνα Γουβιών, όπου κατέπλευσε με ασφάλεια στις 16.30.

Από το συμβάν δεν αναφέρθηκε εισροή υδάτων και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση, ενώ από το Λιμενικό Σταθμό Λευκίμμης απαγορεύθηκε ο απόπλους του σκάφους, μέχρι να προσκομισθεί βεβαιωτικό αξιοπλοΐας από το Νηογνώμονα που το παρακολουθεί.

======================

Ακυβέρνητο, λόγω μηχανικής βλάβης, έμεινε, μεσημβρινές ώρες σήμερα, το Ι/Φ «MARUBI» σημαίας Γερμανίας, με εννέα (09) επιβαίνοντες ενώ ήταν αγκυροβολημένο στη θαλάσσια περιοχή όρμου «ΤΡΙΣΤΟΜΟ» νήσου Σκύρου.

Άμεσα στο σημείο έσπευσαν το Τ/Χ «ΣΟΥΓΚΑΡ» Τ. Παλαιάς Φώκαιας που ρυμούλκησε το Ι/Φ καθώς και Ναυαγοσωστικό σκάφος Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ., συνοδεία του οποίου, το  «MARUBI» έδεσε με ασφάλεια στο λιμάνι της Λιναριάς.

Οι επιβαίνοντες είναι καλά στην υγεία τους, ενώ από το Λιμενικό Σταθμό Σκύρου απαγορεύτηκε ο απόπλους του σκάφους μέχρι να αποκατασταθεί η βλάβη.

======================

Χωρίς τις αισθήσεις του ανασύρθηκε, μεσημβρινές ώρες σήμερα από τη θαλάσσια περιοχή «ΑΝΑΥΡΟΣ» Βόλου, 66χρονος.

Ο ανωτέρω διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο «ΑΧΙΛΛΟΠΟΥΛΕΙΟ» Γενικό Νομαρχιακό Νοσοκομείο Βόλου, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του, ενώ η σορός πρόκειται να μεταφερθεί στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Λάρισας για νεκροψία – νεκροτομία.

Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Βόλου.

 

Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL