Εκδήλωση πυρκαγιάς σε Ι/Φ στην Κέρκυρα

Εκδήλωση πυρκαγιάς σε Ι/Φ στην Κέρκυρα – Τραυματισμός λουόμενου στη Βουλιαγμένη – Συλλήψεις παράνομων μεταναστών και αλλοδαπού συνεργού στην Πάτρα

Η Λιμενική Αρχή Κέρκυρας, απογευματινές ώρες σήμερα, ενημερώθηκε για εκδήλωση πυρκαγιάς, στο Ι/Φ σκάφος «ΑΧΙΑ» σημαίας Γερμανίας, ενώ έπλεε στη θαλάσσια περιοχή ανάμεσα από Άγιο Στέφανο Αυλιωτών και νήσου Μαθρακίου, πλησίον της νησίδας «ΔΙΑΠΛΟΥΣ», με πέντε (05) αλλοδαπούς επιβαίνοντες (3 άνδρες και 2 γυναίκες).

Η πυρκαγιά κατασβέστηκε με ίδια μέσα, πριν επεκταθεί, ενώ κατόπιν ενεργειών του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, σε συνεργασία με τις όμορες Λιμενικές Αρχές, έσπευσαν στο σημείο πλωτά περιπολικά Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ., το σκάφος «ΔΕΛΦΙΝΙ» Σ.Κ. 65 και ενεργοποιήθηκαν όλα τα παραπλέοντα σκάφη για παροχή συνδρομής.

Στη συνέχεια οι 5 αλλοδαποί επιβάτες παρελήφθησαν με ασφάλεια από το «ΔΕΛΦΙΝΙ» ενώ το Ι/Φ κατευθύνθηκε αυτοδύναμα προς το λιμάνι Αγίου Στεφάνου Αυλιωτών Κέρκυρας, όπου προσέδεσε.

Από το περιστατικό τραυματίσθηκε ο 74χρονος Κυβερνήτης του Ι/Φ (εγκαύματα στα κάτω άκρα), ο οποίος διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Κέρκυρας, όπου παραμένει νοσηλευόμενος ενώ οι υπόλοιποι επιβαίνοντες είναι καλά στην υγεία τους.

Δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση, ενώ από το Α’ Λιμενικό Τμήμα Παλαιοκαστρίτσας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Κέρκυρας, που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύθηκε ο απόπλους του «ΑΧΙΑ», μέχρι να αποκατασταθεί η ζημιά και να προσκομισθεί βεβαιωτικό διατήρησης αξιοπλοΐας.

======================

Μεσημβρινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Βουλιαγμένης, ενημερώθηκε για τραυματισμό λουόμενου στη θαλάσσια περιοχή «ΝΗΡΙΗΔΩΝ».

Άμεσα στο σημείο έσπευσε προσωπικό Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ. διαπιστώνοντας ότι πρόκειται για 30χρονο αλλοδαπό, ο οποίος τραυματίσθηκε κατά την εκτέλεση βουτιάς από μικρό ύψος της ακτής.

Ο τραυματισθείς διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο «ΤΖΑΝΕΙΟ» Νοσοκομείο, όπου παραμένει νοσηλευόμενος.

Προανάκριση διενεργείται από το Λιμενικό Τμήμα Βουλιαγμένης του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά.

======================

Συνελήφθη, μεσημβρινές ώρες σήμερα, στο λιμάνι της Πάτρας, από προσωπικό της Λιμενικής Αρχής, πριν την επιβίβασή του σε Ε/Γ–Ο/Γ πλοίο με προορισμό το εξωτερικό, 31χρονος αλλοδαπός διότι συνόδευε έναν αλλοδαπό που κατείχε και επέδειξε πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα, με σκοπό την παράνομη έξοδό του από τη χώρα, ο οποίος και συνελήφθη.

Επίσης, διαπιστώθηκε πως ο 31χρονος αλλοδαπός κατείχε πλαστή άδεια ικανότητας οδήγησης.

Προανάκριση, κατά την αυτόφωρη διαδικασία, διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πάτρας.

======================

Συνελήφθη, μεσημβρινές ώρες σήμερα, στο λιμάνι της Πάτρας, από προσωπικό της Λιμενικής Αρχής, πριν την επιβίβασή του σε Ε/Γ–Ο/Γ πλοίο με προορισμό την Ιταλία, ένας αλλοδαπός διότι κατείχε και επέδειξε πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα, με σκοπό την παράνομη έξοδό του από τη χώρα.

Προανάκριση, κατά την αυτόφωρη διαδικασία, διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πάτρας.

 

Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL