Ανεύρεση πυρομαχικού υλικού στη Γλυφάδα

Ανεύρεση πυρομαχικού υλικού στη Γλυφάδα – Αναφερόμενο κρούσμα υποπτης μεταδοτικής ασθένειας σε Ε/Γ - Κ/Ζ στον Πειραιά

 

Η Λιμενική Αρχή Γλυφάδας ενημερώθηκε, μεσημβρινές ώρες σήμερα, ότι στη θαλάσσια περιοχή της Γλυφάδας, κοντά στην ακτογραμμή, βρέθηκε από ιδιώτη μία χειροβομβίδα αμυντικού τύπου του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου σε καλή κατάσταση.

Μετά τον αποκλεισμό του χώρου από στελέχη της τοπικής Λιμενικής Αρχής και της ΕΛ.ΑΣ., πυροτεχνουργοί του Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά και στελέχη της Μονάδας Υποβρύχιων Αποστολών του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. απομάκρυναν με ασφάλεια την χειροβομβίδα.

Στη συνέχεια από κλιμάκιο της Μονάδας Υποβρύχιων Αποστολών Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ. ελέγχθηκε υποβρυχίως η θαλάσσια περιοχή για τυχόν περαιτέρω ευρήματα με αρνητικά αποτελέσματα.

Από τη Λιμενική Αρχή Γλυφάδας ενημερώθηκε το Κέντρο Επιχειρήσεων της ΔΥΒ για αποστολή αρμόδιου κλιμακίου ώστε να παραλάβει το πυρομαχικό υλικό.

=================

Η Λιμενική Αρχή Πειραιά ενημερώθηκε, ότι αύριο στις 07.00 πρόκειται να καταπλεύσει στο λιμάνι, προερχόμενο από Κροατία, το Ε/Γ– Κ/Ζ «NORWEGIANJADE» σημαίας Μπαχάμες, με 2.927 επιβάτες και πλήρωμα 1.099 άτομα.

Μεταξύ των επιβαινόντων του έχει αναφερθεί ένα (01) κρούσμα υπόπτης μεταδοτικής ασθένειας (πιθανή μορφή γαστρεντερίτιδας).

Ενημερώθηκαν κατάλληλα οι αρμόδιες Υγειονομικές Αρχές και το Υγειονομικό Τμήμα της Νομαρχίας Πειραιά, οι οποίες ήδη διαχειρίζονται το περιστατικό.

 

 

Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL