Πνιγμός και έρευνες προς εντοπισμό αγνοουμένου στη Σητεία

Πνιγμός και έρευνες προς εντοπισμό αγνοουμένου στη Σητεία

Βραδινές ώρες χθες, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Σητείας από τον Κυβερνήτη του επαγγελματικού Α/Κ σκάφους «ΣΑΚΚΕΛΑΡΗΣ» Ν. Καλύμνου 422, ότι στην περιοχή Ακρωτηρίου Ρόδου νησίδας Γιανυσάδας που είχε μεταβεί για αλιεία με το προαναφερθέν σκάφος, εντόπισε και περισυνέλεξε ένα άτομο επί της ακτής, κατόπιν φωνητικής κλήσης του σε βοήθεια. Κατά δήλωση του διασωθέντος ατόμου, αγνοούνταν άλλα δύο άτομα, 49 και 51 ετών αντίστοιχα.

Άμεσα, το Ενιαίο Κέντρο Έρευνας και Διάσωσης έθεσε σε εφαρμογή τοπικό σχέδιο έρευνας-διάσωσης, κατά το οποίο κινητοποιήθηκαν προς παροχή βοήθειας από αέρος ελικόπτερο SUPERPUMA, από ξηράς περιπολικό όχημα Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ, από θαλάσσης το Ν/Γ 515, τα ερασιτεχνικά σκάφη «ΑΦΕΝΤΗΣ ΧΡΙΣΤΟΣ» ΛΣ 1107, «ΕΛΕΝΑ» Ν.Σ 05, «ΚΑΤΕΡΙΝΑ» Λ.Σ 846 και «ΕΝ ΠΛΩ» Τ.Σ 08 καθώς και τα επαγγελματικά σκάφη «ΝΕΑΡΧΟΣ» Σ. Ρεθύμνου 60, «ΔΗΜΗΤΡΟΥΛΑ» Ν. Ηρακλείου 265 και «ΣΑΚΚΕΛΑΡΗΣ» Ν. Καλύμνου 422.

Σήμερα στις 01:20, εντοπίστηκε νεκρός, από το ερασιτεχνικό σκάφος «ΑΦΕΝΤΗΣ ΧΡΙΣΤΟΣ» ΛΣ 1107, ο ένας εκ των αγνοουμένων, 49 ετών, του οποίου η σορός περισυνελέγη από το σκάφος Α/Ψ «ΕΛΕΝΑ» Ν.Σ 05 και εν συνεχεία μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο νεκροτομείο του ΠΑΓΝΗ για νεκροψία-νεκροτομή.

Στις 01:53, ο 27χρονος διασωθείς μεταφέρθηκε στο λιμάνι της Σητείας, όπου παρελήφθη από ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και μεταφέρθηκε για προληπτικούς λόγους στο Γενικό Νοσοκομείο-Κέντρο Υγείας Σητείας.

Οι έρευνες συνεχίζονται προς εντοπισμό του 51χρονου αγνοούμενου με έξι ιδιωτικά σκάφη και το Ν/Γ 515, ενώ ελικόπτερο AugustaBellΦΑΕΘΩΝ 23 της Π.Α. πρόκειται να απογειωθεί εκ νέου απογευματινές ώρες, καθώς και πέντε δύτες της Ομάδας Διάσωσης Αγίου Νικολάου, οι οποίοι αναμένεται να επιχειρήσουν στην περιοχή.

Προανάκριση διενεργείται από το Υπολιμεναρχείο Σητείας.

Εξελίξεις θα αναφερθούν με νεότερο δελτίο τύπου.

Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL