Προσάραξη Ε/Γ-Τ/Ρ σκάφους στην Πάρο

Προσάραξη Ε/Γ-Τ/Ρ σκάφους στην Πάρο - Πνιγμός στη Σάμο – Ανεύρεση πτώματος στην Πελασγία Φθιώτιδας - Εντοπισμός νεκρών θαλάσσιων χελωνών και κητών τον μήνα Ιούλιο

Σήμερα, στις 15:15, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Πάρου, για περιστατικό προσάραξης σκάφους αναψυχής στη θαλάσσια περιοχή νήσων Αντίπαρου – Δεσποτικού.

Άμεσα στελέχη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ έσπευσαν στο σημείο διαπιστώνοντας ότι επρόκειτο για το Ε/Γ-Τ/Ρ «EGO» Ν.Π. 10256, το οποίο είχε επικαθίσει σε αμμώδη αβαθή της βραχονησίδας «ΚΟΙΜΗΤΗΡΙ», σε απόσταση περίπου 100 μέτρων από την ακτή, με τρεις (03) επιβαίνοντες, καλά στην υγεία τους.

Στις 16:15, το «EGO» αποκολλήθηκε με ίδια μέσα και έπλευσε αυτοδύναμα προς λιμένα Αντιπάρου, όπου κατέπλευσε με ασφάλεια.

Από το περιστατικό δεν παρατηρήθηκε εισροή υδάτων ή διαρροή καυσίμων – λιπαντικών στη θάλασσα.

Από τη Λιμενική Αρχή Αντιπάρου απαγορεύτηκε ο απόπλους του σκάφους μέχρι πραγματοποίησης ελέγχου και προσκόμισης βεβαιωτικού διατήρησης αξιοπλοΐας από τον παρακολουθούντα νηογνώμονα.

============================

Χωρίς τις αισθήσεις της ανασύρθηκε, μεσημβρινές ώρες σήμερα, από την παραλία Ποτοκάκι Σάμου, 61χρονη.

Η σορός της μεταφέρθηκε στο Γ.Ν.Ν.Σάμου για τη διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής.

Προανάκριση διενεργείται από τη Λιμενική Αρχή Πυθαγορείου.

============================

Χωρίς τις αισθήσεις της ανασύρθηκε, μεσημβρινές ώρες σήμερα, από τη θαλάσσια περιοχή παραλίας Πελασγίας Ν.Φθιώτιδας, 76χρονη.

Η ανωτέρω διεκομίσθη με όχημα του ΕΚΑΒ στο Κέντρο Υγείας Στυλίδας, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός της ενώ η σορός της θα μεταφερθεί στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Αθήνας για τη διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής.

Προανάκριση διενεργείται από τη Λιμενική Αρχή Στυλίδας.

============================

Οκτώ θαλάσσιες χελώνες, δύο θαλάσσια κήτη (δελφίνι, φάλαινα) καθώς και ένας κιτρινόπτερος τόνος εντοπίστηκαν νεκρά κατά τον μήνα Ιούλιο σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας.

Από τις Λιμενικές Αρχές Κεφαλληνίας, Λάγους, Κω, Λευκάδας, Λαυρίου, Φλοίσβου και Ζέας ενημερώθηκαν οι αρμόδιες Υπηρεσίες για την υγειονομική τους ταφή.

 

 

 

Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL