Περιστατικό έρευνας και διάσωσης παράνομων μεταναστών δυτικά της ν.Κέρκυρας

Ενημερώθηκε, χθες στις 14.50, η Λιμενική Αρχή Κέρκυρας από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, για ύπαρξη φουσκωτού σκάφους, αγνώστων λοιπών στοιχείων, στη θαλάσσια περιοχή δυτικά ν.Κέρκυρας, το οποίο βρισκόταν σε δυσχερή θέση και παρουσίαζε εισροή υδάτων, με 15 περίπου επιβαίνοντες σε αυτό.

Άμεσα έσπευσαν για εντοπισμό του σκάφους και παροχή συνδρομής πλωτό περιπολικό Λ.Σ.- ΕΛ.ΑΚΤ. και ελικόπτερο της Πολεμικής Αεροπορίας ενώ τέθηκε σε επιφυλακή Ρ/Κ «ΔΙΑΣ» Ν.Π. 4447. Παράλληλα, από το Κέντρο Ελέγχου Θαλάσσιας Κυκλοφορίας (V.T.S.) της Λιμενικής Αρχής Κέρκυρας ενημερώθηκαν τα διερχόμενα πλοία.

Στις 17:30 προσγειώθηκε στον κρατικό αερολιμένα Κέρκυρας, προερχόμενο από την ανωτέρω θαλάσσια περιοχή,  το ελικόπτερο της Π.Α.,  μεταφέροντας τέσσερις (04) αλλοδαπούς, στερούμενους ταξιδιωτικών εγγράφων, οι οποίοι διεκομίσθησαν με ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Κέρκυρας για την παροχή πρώτων βοηθειών.

Επί του φουσκωτού σκάφους επέβαιναν ακόμη εννέα (09) αλλοδαποί, επίσης στερούμενοι ταξιδιωτικών εγγράφων, οι οποίοι περισυνελέχθησαν από το διερχόμενο Φ/Γ πλοίο «ASIAN EMPEROR» σημαίας Παναμά.

Στις 22:10, το «ASIAN EMPEROR» κατέπλευσε στο αγκυροβόλιο λιμένα Κέρκυρας, όπου οι προαναφερόμενοι εννέα παράνομοι μετανάστες παρελήφθησαν από πλωτό Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ και στη συνέχεια μεταφέρθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Κέρκυρας για την παροχή πρώτων βοηθειών.

Οι συνολικά δεκατρείς (13), επιβαίνοντες στο φουσκωτό σκάφος, παράνομοι μετανάστες, οι οποίοι κρατούνται από τη Λιμενική Αρχή Κέρκυρας, πρόκειται, κατόπιν εντολής αρμόδιου Εισαγγελέα, να παραδοθούν στο Συνοριακό Τμήμα Κασσιώπης για τις δικές του ενέργειες.

 

 

 

Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL