Εκδήλωση πυρκαγιάς σε Ι/Φ–Θ/Γ σκάφος στην Κυπαρισσία

Εκδήλωση πυρκαγιάς σε Ι/Φ–Θ/Γ σκάφος στην Κυπαρισσία – Αδυναμία προσέγγισηςΕ/Γ–Τ/Χ «ΦΛΑΙΝΓΚ ΚΑΤ 3»

Η Λιμενική Αρχή Κυπαρισσίας, ενημερώθηκε μεσημβρινές ώρες χθες, για εκδήλωση πυρκαγιάς στο Ι/Φ–Θ/Γ σκάφος «MERLIN» σημαίας Γερμανίας, που έπλεε στη θαλάσσια περιοχή Κυπαρισσιακού κόλπου, σε απόσταση 3,7 ν.μ. από την πλησιέστερη ακτή, με δύο αλλοδαπούς επιβαίνοντες.

Άμεσα στο σημείο έσπευσε το Τ/Χ σκάφος «ΠΟΣΕΙΔΩΝ» Τ.Π. 1932 ΣΤ με προσωπικό Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ. διαπιστώνοντας πως οι δύο αλλοδαποί, καλά στην υγεία τους, είχαν εγκαταλείψει το Ι/Φ χρησιμοποιώντας τη βοηθητική πνευστή λέμβο.

Οι επιβαίνοντες, ηλικίας 77 και 76 ετών, επιβιβάσθηκαν με ασφάλεια στο «ΠΟΣΕΙΔΩΝ», μεταφέρθηκαν στο λιμάνι της Κυπαρισσίας και διεκομίσθησαν με ασθενοφόρο στο τοπικό Νοσοκομείο, για την παροχή πρώτων βοηθειών.

Το «MERLIN» ρυμουλκήθηκε από το Τ/Χ και έδεσε στο λιμάνι της Κυπαρισσίας ενώ οι εναπομείνασες εστίες πυρκαγιάς κατασβέστηκαν από προσωπικό της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Από το περιστατικό δεν προκλήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

Προανάκριση διενεργείται από το Λιμενικό Σταθμό Κυπαρισσίας.

======================

Δεν προσέδεσε, λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών (ΒΔ 7 bfτοπικά 8 bf), στο λιμάνι Κατάπολα Αμοργού, μεσημβρινές ώρες χθες, το Ε/Γ–Τ/Χ «ΦΛΑΙΝΓΚ ΚΑΤ 3» Ν.Π. 10562, που εκτελούσε εγκεκριμένο δρομολόγιο (Ραφήνα – Τήνο – Μύκονο – Νάξο – Ίο – Θήρα – Κουφονήσι – Κατάπολα).

Οι 175 επιβάτες που είχαν προορισμό τα Κατάπολα αποβιβάστηκαν στο Κουφονήσι και προωθήθηκαν στον προορισμό τους με το Ε/Γ–Ο/Γ «ΕΞΠΡΕΣ ΣΚΟΠΕΛΙΤΗΣ» Ν.Π. 10576.

Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL