Θάνατος χειριστή Τ/Χ σκάφους στη Σίφνο

Θάνατος χειριστή Τ/Χ σκάφους στη Σίφνο – Προσάραξη Ι/Φ σκάφους στη Μυτιλήνη – Τραυματισμός επιβάτη Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου στη Μυτιλήνη – Θάνατος άνδρα στο Κιάτο – Θαλάσσια ρύπανση στο Ρέθυμνο  - Έλεγχοι στην Ιχθυόσκαλα Κερατσινίου

Πρωινές ώρες σήμερα, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Σίφνου, ότι το Τ/Χ σκάφος «ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ» Τ.Π. 1014 Ε΄, με μοναδικό επιβαίνοντα τον 69χρονο χειριστή του, εισήλθε με μεγάλη ταχύτητα στις εγκαταστάσεις του αλιευτικού καταφύγιου Όρμου Πλατύ Γιαλού Σίφνου, με αποτέλεσμα να συγκρουστεί με άλλα σκάφη που ήταν προσδεδεμένα στον προβλήτα.

Άμεσα έσπευσαν στην ανωτέρω περιοχή στελέχη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. διαπιστώνοντας ότι ο 69χρονος προαναφερόμενος χειριστής κείτονταν εντός του σκάφους χωρίς να έχει τις αισθήσεις του.

Ο ανωτέρω διεκομίσθη με ασθενοφόρο του Τοπικού Περιφερειακού Ιατρείου στο Πολυδύναμο Ιατρείο, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του ενώ η σορός του θα μεταφερθεί στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Σύρου για τη διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής.

Από τη σύγκρουση προκλήθηκαν υλικές ζημιές σε άλλα τρία (03) σκάφη, χωρίς να υπάρξουν άλλα θύματα ή να παρατηρηθεί ρύπανση στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή.

Προανάκριση διενεργείται από τη Λιμενική Αρχή Σίφνου.

==============================

Προσάραξε, πρωινές ώρες σήμερα, σε αμμώδη αβαθή της θαλάσσιας περιοχής ΚΡΑΤΗΓΟΥ Ν.Λέσβου και σε απόσταση 0,1ν.μ από την ακτή το Ι/Φ σκάφος «ΦΙΝΕΑΣ» Ν.Π. 9844, με πέντε (05) επιβαίνοντες, καλά στην υγεία τους.

Άμεσα έσπευσαν στην ανωτέρω θαλάσσια περιοχή δύο πλωτά περιπολικά του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ καθώς και υπηρεσιακό όχημα Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. από ξηράς.

Από την προσάραξη δεν παρατηρήθηκε εισροή υδάτων ή διαρροή καυσίμων στη θάλασσα.

Το «ΦΙΝΕΑΣ» αποκολλήθηκε με ίδια μέσα και κατέπλευσε αυτοδύναμα, συνοδεία των πλωτών Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ, στο λιμένα Μυτιλήνης, όπου προσέδεσε με ασφάλεια.

==============================

Τραυματίστηκε, χθες το βράδυ, στο λιμάνι της Μυτιλήνης, κατά την φόρτωση Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου, 71χρονος.

Άμεσα ο ανωτέρω διεκομίσθη με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Μυτιλήνης «ΒΟΣΤΑΝΕΙΟ», όπου παραμένει νοσηλευόμενος.

Προανάκριση διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή.

==============================

Χωρίς τις αισθήσεις του ανασύρθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, από τη θαλάσσια περιοχή «ΚΟΚΚΩΝΙ» Ν.Κορινθίας, 70χρονος.

Ο ανωτέρω διεκομίσθη με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Κέντρο Υγείας Κιάτου, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του ενώ η σορός του θα μεταφερθεί στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Ναυπλίου για τη διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής.

Προανάκριση διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή.

==============================

Βραδινές ώρες χθες, κατά τη διάρκεια ελέγχου από προσωπικό Λ.Σ.- ΕΛ.ΑΚΤ, διαπιστώθηκε, εντός της λιμενολεκάνης του ενετικού λιμένα Ρεθύμνου, διαρροή αστικών λυμάτων υγρής μορφής από αγωγό της ΔΕΥΑ Ρεθύμνου, με αποτέλεσμα την πρόκληση ρύπανσης.

Η ανωτέρω θαλάσσια ρύπανση χαρακτηρίζεται αυτοδιαλυόμενη και ως εκ τούτου δεν υφίσταται ζήτημα αντιμετώπισής της, ενώ από τη Λιμενική Αρχή Ρεθύμνου, που διενεργεί την προανάκριση, κινήθηκε η διαδικασία επιβολής των προβλεπομένων διοικητικών κυρώσεων.

==============================

Μετά από ελέγχους που διενεργήθηκαν, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, στην Ιχθυόσκαλα του Κερατσινίου από κλιμάκιο του Γραφείου Αλιείας και του Β΄ Λιμενικού Τμήματος Κερατσινίου του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά, βεβαιώθηκαν:

1)     μία αλιευτική παράβαση σε εταιρεία για εμπορία αλιευμάτων υπολειπόμενων διαστάσεων και συγκεκριμένα εκατόν ογδόντα (180) κιλών κουτσομούρας (08-10 εκ. αντί του προβλεπόμενου 11 εκ.) και

2)     μία αλιευτική παράβαση σε –δεύτερη- εταιρεία για εμπορία αλιευμάτων υπολειπόμενων διαστάσεων και συγκεκριμένα εκατόν ογδόντα (180) κιλών κουτσομούρας (08-10 εκ. αντί του προβλεπόμενου 11 εκ.) και

3)     μία αλιευτική παράβαση σε εταιρεία για εμπορία αλιευμάτων υπολειπόμενων διαστάσεων και συγκεκριμένα δεκαοκτώ (18) κιλών σαργού (10-12 εκ. αντί του προβλεπόμενου 23 εκ.), οκτώ (08) κιλών μουρμούρας (10-12 εκ. αντί του προβλεπόμενου 20 εκ.) και δώδεκα (12) κιλών τσιπούρας (13-14 εκ. αντί του προβλεπόμενου 20 εκ.),

Προανάκριση διενεργείται από τη Λιμενική Αρχή Κερατσινίου.

Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL