Διάσωση ατόμου από πνιγμό στο Ναύπλιο

Διάσωση ατόμου από πνιγμό στο Ναύπλιο – Μηχανική βλάβη σε Ε/Γ-Τ/Ρ σκάφος στη Χερσόνησο – Τραυματισμός επιβάτη Ε/Γ-Λάντζας στο Γαλατά Τροιζηνίας

 

Πρωινές ώρες σήμερα, 83χρονος εντοπίστηκε να επιπλέει στη θαλάσσια περιοχή του λιμένα Ναυπλίου, ενώ το κεφάλι του βρισκόταν ημιβυθισμένο στο νερό.

Άμεσα άνδρας βαθμοφόρος του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. έπεσε στη θάλασσα παρέχοντας πρώτες βοήθειες στον 83χρονο και με τη συνδρομή γυναίκας βαθμοφόρου του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και του αλλοδαπού κυβερνήτη του Θ/Γ «MYMAGICDAYS» σημαίας Η.Π.Α. τον ανέσυραν στην ξηρά.

Στη συνέχεια παρελήφθη από ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και διεκομίσθη στο Γενικό Νοσοκομείο Ναυπλίου, όπου μετά από ενημέρωση των ιατρών διέφυγε τον κίνδυνο. 

Ο 83χρονος παραμένει νοσηλευόμενος για προληπτικούς λόγους στο Γενικό Νοσοκομείο Άργους.

====================

Μεσημβρινές ώρες σήμερα, το Ε/Γ-Τ/Ρ σκάφος «ΖΟΡΜΠΑΣ» Ν.ΚΩ 35, κατά την επιστροφή του στο λιμάνι της Χερσονήσου μετά από περιηγητικό πλού με δεκαοχτώ (18) επιβάτες, έμεινε ακυβέρνητο λόγω μηχανικής βλάβης στην είσοδο του λιμένα.

Άμεσα έσπευσαν το Ε/Π-Τ/Χ «ΓΟΥΕΙΒ ΡΑΝΕΡ» Τ.Η. 778 και το Ε/Π εκμισθούμενο «ΖΑΦΕΙΡΑ» Σ.Η. 22 Β με τη συνδρομή των οποίων το «ΖΟΡΜΠΑΣ» προσέδεσε στο λιμάνι και αποβιβάστηκαν με ασφάλεια οι επιβάτες.

Από το Β΄ Λιμενικό Τμήμα Χερσονήσου του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηρακλείου απαγορεύτηκε ο απόπλους του σκάφους μέχρι επιθεώρησής του από το Τοπικό Κλιμάκιο Επιθεώρησης.

====================

Η Λιμενική Αρχή Πόρου ενημερώθηκε ότι, βραδινές ώρες χθες, κατά τη διάρκεια χειρισμών πρόσδεσης (πλαγιοδέτησης) των Ε/Γ-λαντζών σκαφών «ΜΑΝΟΣ Κ.» Ν.Πόρου 34, χωρίς επιβάτες, και «ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ» Ν.Πόρου 49, με είκοσι (20) επιβάτες, συγκρούστηκαν ελαφρά, πλαγιομετωπικά.

Αποτέλεσμα της ελαφράς σύγκρουσης ήταν μία 38χρονη επιβάτης να αισθανθεί ενοχλήσεις στον αυχένα της και να μεταφερθεί στο Γενικό Νοσοκομείο Άργους, για παρακολούθηση.

Από το Λιμεναρχείο Πόρου, που διενεργεί την προανάκριση, έγινε αλκοολομέτρηση και στους δύο κυβερνήτες των σκαφών με αρνητικά αποτελέσματα.

 

Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL