Εντοπισμός και διάσωση παράνομα εισελθόντων αλλοδαπών στη Χίο - Σύλληψη στην Πάτρα – Απαγόρευση απόπλου Ε/Γ-Τ/Ρ στη Θήρα

Εντοπισμός και διάσωση παράνομα εισελθόντων αλλοδαπών στη Χίο - Σύλληψη στην Πάτρα – Απαγόρευση απόπλου Ε/Γ-Τ/Ρ στη Θήρα
 
Στον εντοπισμό και τη διάσωση σαράντα οχτώ (48) παράνομα εισελθόντων αλλοδαπών προέβησαν, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, στη θαλάσσια περιοχή “ΔΕΗ” ν. Χίου από στελέχη του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής.
Ειδικότερα, ναυαγοσωστικό σκάφος ΛΣ-ΕΛΑΚΤ κατά τη διάρκεια προγραμματισμένης περιπολίας στο πλαίσιο της μικτής ευρωπαϊκής επιχείρησης “ΠΟΣΕΙΔΩΝ 2015” εντόπισε πνευστή μηχανοκίνητη λέμβο, με ικανό αριθμό επιβαινόντων, σε δυσχερή θέση.
Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, το πλήρωμα του ναυαγοσωστικού περισυνέλεξε με ασφάλεια τους εν λόγω αλλοδαπούς και τους μετέφερε στο λιμένα Χίου, όπου συνελήφθησαν από στελέχη του γραφείου Ασφάλειας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Χίου, διότι στερούνταν νομίμων ταξιδιωτικών εγγράφων.
Οι σαράντα οχτώ (48) παράνομοι μετανάστες πρόκειται να μεταφερθούν στο Γενικό Νοσοκομείο Χίου για διενέργεια προληπτικών ιατρικών εξετάσεων.
Από την οικεία Λιμενική Αρχή που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε το εν λόγω σκάφος. 
 
*****
 
Συνελήφθη, απογευματινές ώρες χθες, έξωθεν της περίφραξης του I.S.P.S.  από στέλεχος της Ομάδας Άμεσης Επέμβασης του Β' Λιμενικού Τμήματος του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πάτρας, ένας 23χρονος αλλοδαπός, ο οποίος επιχείρησε να αφαιρέσει ένα κάγκελο με τη χρήση σιδερένιας βέργας, με σκοπό να εισέλθει μαζί με άλλους αλλοδαπούς εντός του χώρου του I.S.P.S. 
Με τη συνδρομή στελεχών της οικείας Λιμενικής Αρχής, οι εν λόγω αλλοδαποί απομακρύνθηκαν, ενώ ο 23χρονος συνελήφθη.
Προανάκριση, κατά την αυτόφωρη διαδικασία διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πάτρας.  
 
*****
 
Ενημερώθηκε, βραδινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Θήρας, από τον Κυβερνήτη του Ε/Γ-Τ/Ρ “ΩΡΙΟΝ” Ν.Π. 8820, πως κατά τη διέλευση του στον όρμο Φήρων-Ν.Θήρας, παρουσίασε βλάβη στην “ΝΤΙΖΑ” μετάδοσης.
Το πλοίο προσδέθηκε με ασφάλεια στο παλαιό λιμάνι Φήρων, ενώ από την οικεία Λιμενική Αρχή απαγορεύτηκε ο απόπλους του μέχρι προσκομίσεως βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από το νηογνώμονα που το παρακολουθεί. 

Κατηγορία:


Wildcard SSL