Εντοπισμός 13 αλλοδαπών και σύλληψη του διακινητή τους μετά από καταδίωξη στη Λέρο – Αλιευτικός έλεγχος στη Θάσο - Διακομιδές ασθενών

ΛΣ-601  (1)
Share:    

Τις πρώτες πρωινές ώρες χθες, ένα Περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. (ΠΛΣ) εντόπισε ένα ταχύπλοο σκάφος (Τ/Χ) με αλλοδαπούς επιβαίνοντες να κινείται με μεγάλη ταχύτητα προς τo Φαρμακονήσι. Ο χειριστής του Τ/Χ σκάφους δεν ανταποκρίθηκε στα φωτεινά και ηχητικά σήματα του ΠΛΣ, αντιθέτως προέβη σε επικίνδυνους ελιγμούς με σκοπό να διαφύγει την σύλληψη. Ακολούθησε καταδίωξη κατά την οποία το Τ/Χ ακινητοποιήθηκε. Το ΠΛΣ περισυνέλεξε δεκατέσσερις αλλοδαπούς (9 άνδρες, 3 γυναίκες και 2 ανήλικους), οι οποίοι αρχικά μεταφέρθηκαν στο λιμάνι της Λέρου και στη συνέχεια στην ΚΕΔΝ. Από το Λιμεναρχείο Λέρου που διενεργεί την προανάκριση, συνελήφθη ένας 33χρονος αλλοδαπός (υπήκοος Ιράν) εκ των ανωτέρω, ο οποίος αναγνωρίστηκε από τους υπολοίπους ως ο διακινητής τους.

*****

Τις βραδινές ώρες χθες, κατόπιν αλιευτικών ελέγχων από στελέχη της Λιμενικής Αρχής της Θάσου στη θαλάσσια περιοχή Χρυσή Αμμουδιά, εντοπίστηκε ένας 58χρονος ημεδαπός, να έχει διενεργήσει παράνομη νυχτερινή υποβρύχια αλιεία, έχοντας αλιεύσει δέκα κιλά ψάρια και οκτώ κιλά χταπόδια, με τη χρήση καταδυτικής συσκευής και υποβρυχίου φωτός. Από το Α’ Λιμενικό Τμήμα Θάσου του Κεντρικού Λιμεναρχείου Καβάλας, κινήθηκε η διαδικασία επιβολής διοικητικών κυρώσεων, ενώ κατασχέθηκαν ο καταδυτικός εξοπλισμός και τα αλιεύματα.

*****

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής πραγματοποιήθηκαν, οι παρακάτω διακομιδές ασθενών, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης:

-83χρονης, από το λιμάνι της Σαμοθράκης στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, με Περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.,

-65χρονου, από το λιμάνι της Θάσου στο λιμάνι Κεραμωτής Καβάλας, με το Ε/Γ-Ο/Γ «ΘΑΣΟΣ ΙΙΙ» Ν.Π. 11589 και

-58χρονου, από το λιμάνι της Πάρου στο λιμάνι της Σύρου, με το Ε/Γ-Τ/Ρ «ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ ΙΙ» Ν.Ν. 57.

Σχετικές εικόνες