Συνέχεια ενημέρωσης αναφορικά με τον εντοπισμό και τη διάσωση 30 αλλοδαπών στην Κω – Εντοπισμός 41 αλλοδαπών στη Γαύδο – Σύλληψη αλλοδαπού στην Ηγουμενίτσα – Διακομιδές ασθενών

ΠΛΣ
Share:    

Συνέχεια ενημέρωσης:

Αναφορικά με τον εντοπισμό και τη διάσωση 30 αλλοδαπών στην Κω τις πρωινές ώρες χθες, αναγνωρίστηκε από τους διασωθέντες ένας 29χρονος αλλοδαπός (υπήκοος Τουρκίας) εξ αυτών ως ο διακινητής τους και συνελήφθη για παράβαση του άρθρου 25 του Ν. 5038/2023 “Κώδικας Μετανάστευσης”, του άρθρου 187 του Π.Κ. “Εγκληματική οργάνωση”, του άρθρου 306 του Π.Κ. “Έκθεση”, του άρθρου 83 του Ν. 3386/2005 “Παράνομη είσοδος και έξοδος από τη χώρα” και του άρθρου 291 του Π.Κ. “Επικίνδυνες παρεμβάσεις στη συγκοινωνία”. Επιπρόσθετα, αναγνωρίστηκε ένας 28χρονος (υπήκοος Τουρκίας) εξ αυτών ως βοηθός του 29χρονου και συνελήφθη για παράβαση του άρθρου 25 του Ν. 5038/2023 “Κώδικας Μετανάστευσης”, του άρθρου 187 του Π.Κ. “Εγκληματική οργάνωση”, του άρθρου 306 του Π.Κ. “Έκθεση”, του άρθρου 83 του Ν. 3386/2005 “Παράνομη είσοδος και έξοδος από τη χώρα” και του άρθρου 47 του Π.Κ. “Άμεσος και απλός συνεργός”. Οι υπόλοιποι είκοσι οκτώ αλλοδαποί, μεταφέρθηκαν στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης (ΚΥΤ) της Κω. Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Κω.

*****

Τις πρωινές ώρες σήμερα, στελέχη του Λιμενικού Φυλακίου Γαύδου εντόπισαν στην παραλία «ΤΡΥΠΗΤΗ» σαράντα έναν αλλοδαπούς. Οι αλλοδαποί οδηγήθηκαν σε προσωρινό χώρο φιλοξενίας του Δήμου Γαύδου, ενώ τις μεσημβρινές ώρες πρόκειται να επιβιβαστούν σε Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο προκειμένου να οδηγηθούν αρχικά στη Χώρα Σφακίων και στη συνέχεια στην Αγυά Χανίων. Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χανίων.

*****

Τις βραδινές ώρες χθες, στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας προέβησαν στη σύλληψη ενός 16χρονου αλλοδαπού εντός του επιβατικού σταθμού του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας. Συγκεκριμένα, σε διενεργούμενο έλεγχο διαπιστώθηκε ότι ο 16χρονος κατείχε και επέδειξε ταξιδιωτικά έγγραφα που ανήκουν σε άλλο πρόσωπο, με σκοπό την παράνομη έξοδό του από τη χώρα. Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν τα ταξιδιωτικά έγγραφα.

*****

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής, διακομίστηκε από το λιμάνι της Πάρου στο λιμάνι της Σύρου, με το Ε/Γ-Τ/Ρ “ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ II” Ν.Ν. 57, 29χρονη, η οποία έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.

Σχετικές εικόνες